10 treenivinkkiä harjoittelun optimoimiseksi

Haluatko ottaa treenatessasi kaiken irti ajasta?

Kyllä.
Oletko tyyppi, joka treenaa paljon, mutta ei tunne saavansa haluamiaan tuloksia? Ja onko koulutus mielestäsi joskus ajanhukkaa?
 

Mahdollisesti se johtuu siitä, että et yksinkertaisesti hyödynnä liikunta-aikaasi parhaalla mahdollisella tavalla. Oikeilla strategioilla voit optimoida harjoitustuloksesi.

Kerrotaanpa tämä suoraan: Elämme aikana, jolloin ajan käsite on yksi kalleimmista tavaroistamme. Yhä useammat ihmiset eivät usko, että heillä on aikaa harrastaa liikuntaa, vaikka liikunnalle pitäisi aina olla aikaa. Kun siis varaat aikaa liikunnalle, on tärkeää, että saat parhaan mahdollisen hyödyn irti ponnisteluistasi. Tässä muutamia ansoja, joita kannattaa välttää kuntoillessa.

1.       Kevyet painot ja paljon toistoja
Jos harjoittelun tavoitteena on lihasmassan ja optimaalisen lihasvoiman kasvattaminen, sinun on mietittävä, kuinka monta toistoa teet voimaharjoittelussa. Et pääse pitkälle, kun teet 30-40 toistoa muutaman kilon painoisilla käsipainoilla. Harjoittele sen sijaan raskaammilla painoilla ja tee vähemmän toistoja. Muista, että pääset pidemmälle voimaharjoittelussa, jos tunnet, että harjoittelet. Haluat tuntea palamisen lihaksissasi.

2.      Puutteellinen suunnittelu
Välttääksesi pitkät välinpitämättömät treenit. Kun harjoittelet, ole tehokas, jotta saat mahdollisimman paljon irti ajastasi. Ennen kuin aloitat harjoittelun, sinun pitäisi olla suunnitellut, mitä harjoituksia haluat tehdä. Varmista myös, että olet suunnitellut etukäteen, millaista sydänharjoittelua haluat tehdä.

3.      Rutiiniin kiinni jääminen
Lihaksesi tottuvat tekemääsi harjoitukseen. Jos siis teet samoja harjoituksia samoilla toistomäärillä päivästä toiseen, ne eivät enää vahvistu ajan myötä. Jos käytät aina juoksumattoa, voit käyttää sen sijaan pyörää tai käydä juoksemassa. Varmista, että katkaiset tavan, koska näin saat parempia tuloksia.

4.        Yli liian monta taukoa
Klassinen virhe, jonka monet tekevät kuntosalilla ollessaan, on se, että he käyttävät koneita "nojatuolina". Yksi asia on se, että se lisää muiden odotusaikaa, ja toinen asia on se, että siitä ei ole hyötyä omalle harjoittelulle. Sinun tulisi levätä enintään 30-90 sekuntia jokaisen harjoituskerran välillä. Jos kone, jota aiot käyttää, on varattu, voit käyttää aikaa tekemällä punnerruksia.

5.      Hieman liian sosiaalinen
Treenikaveri on hyvä idea. Eikä vähiten siksi, että se antaa sinulle motivaatiota aloittaa harjoittelu. Varmista kuitenkin, ettet puhu koko harjoituksen ajan. Tämä vie huomion pois harjoituksista ja vähentää niiden tehokkuutta. Lämmittelyn ja venyttelyn aikana on hyvä puhua. Keskity kuitenkin harjoituksiin, kun teet niitä.   

6.       Forkert-harjoittelumenetelmä
Voit treenata kovaa. Mutta jos et harjoittele kunnolla, kova työ ei tuota optimaalisia tuloksia. Lisäksi loukkaantumisvaara on olemassa, jos suoritat harjoitukset väärin. Jos sinulla on epäilyksiä siitä, harjoitteletko oikein, olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä meihin saadaksesi neuvoja harjoittelustasi.

7.       Lukeminen tai television katselu
Jos haluat parhaita tuloksia, sinun on kiinnitettävä harjoitukseen parasta huomiota. On hienoa lukea lehtiä ja katsoa televisiota. Mutta jos päätät tehdä näitä asioita treenatessasi, olet vaarassa menettää treenisi lattialla. Varmista siis, että annat koulutukselle täyden huomiosi.

8.      eristetty lihaskuntoharjoittelu
Jos teet erillisiä harjoituksia jokaiselle lihasryhmälle, jätät hyvin vähän aikaa jokaiselle harjoitukselle. Voit siis optimoida aikasi treenaamalla useita lihaksia yhdellä harjoituksella. Harjoitukset, kuten punnerrukset, kyykyt ja deadliftit ovat hyviä, jos haluat treenata useita lihaksia yhdellä harjoituksella.

9.      Vaihtovaatteiden vaihtaminen
Kuntosalilla vaatteiden vaihtaminen voi kestää kauan. Osittain sinun on löydettävä kaappi ja osittain voit viettää turhaa aikaa "vaihtovyöhykkeellä". Siksi voit hyödyntää aikasi parhaalla mahdollisella tavalla ripittäytymällä kotona. Näin säästät helposti 10-15 minuuttia, jotka voit käyttää sen sijaan harjoitteluun.

10.    Pehmeä harjoittelu
Täydellinen, jos varmistat, että puristat treenit sisään silloin, kun niille on "tilaa". Tilanne on kuitenkin se, että monet ihmiset jättävät todennäköisemmin treenit väliin tai lyhentävät niitä, jos he treenaavat myöhään illalla. Se voi johtua siitä, että sohva kutsuu tai perhe ja ystävät vetävät. Tai yksinkertaisesti siksi, että ansaitset rentoutua illalla. Kokeile sen sijaan treenata aamulla ennen töihin menoa. Voit myös hyötyä suuresti treenin antamasta energiasta.

fi