5 vinkkiä nopeaan vammojen kuntoutukseen

Kirjoittanut Jones, InnerGym

 

Olet joutunut onnettomuuteen - sinulla on vamma, ranne on kipeä, polvi on kipeä tai jotain muuta.

Mitä?

Mikä on paras tapa käsitellä sitä?

Olen antanut tähän oman näkemykseni näillä 5 vinkillä, jotka löydät alta.

Kerroin jo 5 vinkkiä.

1. Mene omalle lääkärillesi

Vanha neuvo pätee edelleen.

Vaikka yleislääkärisi ei välttämättä ole vammojen ja kuntoutuksen asiantuntija, hän voi ohjata sinut sellaisen asiantuntijan luo, joka on. Täällä sinut voidaan tutkia kunnolla ja saada arvio siitä, mikä voi olla vialla.

Tästä voi olla suuri apu, kun tarvitset myöhemmin neuvoja fysioterapeutilta, osteopaatilta tai vastaavalta. He tuntevat ammattikielen ja voivat siksi auttaa paljon paremmin, kun asiantuntija on jo ollut mukana.

2. Hakeudu ammattilaisen hoitoon

Käynnin jälkeen yleislääkärillä, lähetteen erikoislääkärille ja ehkä jopa alueen skannauksen jälkeen on aika hakeutua ammattilaisen hoitoon.

Perinteinen hoito on hyvä asia.

Tässä paras arvaukseni on joko fysioterapeutti tai osteopaatti. Osteopaatti on fysioterapeutti, kiropraktikko tai lääkäri, joka on saanut 4-5 vuoden koulutuksen. Heillä on siis paljon tietoa ja asiantuntemusta, minkä vuoksi heitä suositellaan useimmiten.

Mutta on myös monia hyviä fysioterapeutteja. Valitse henkilö, jota joku tuttavasi on suositellut, joka on käynyt kyseisen henkilön luona ja joka on tyytyväinen hoitoon. Näin varmistat parhaan mahdollisen kokemuksen.

3. Aloita kuntoutus

Tärkein ja ylivoimaisesti aliarvostetuin asia tällä listalla.

Kyllä.

Vammojen kanssa ei tarvitse jatkaa pidempään kuin on tarpeen. Huomaan kuitenkin, että monet tekevät niin, koska heiltä puuttuu kunnollinen kuntoutus.

Vaikka keho voi periaatteessa parantua itsestään, se ei läheskään aina ole näin. Oli miten oli, vakavasti otettava harjoittelu nopeuttaa prosessia huomattavasti.

Kuntoutus auttaa samalla vähentämään tulevien vammojen riskiä.

Kuntoutus auttaa myös vähentämään tulevien vammojen riskiä.Kuntoutus auttaa myös vähentämään tulevien vammojen riskiä.

Aloita käyttämällä terapeuttisi antamia harjoituksia. Sen jälkeen voimaharjoittelu, esimerkiksi Kettlebells:lla, joka on mukautettu yksilön tasoon ja voimiin, on selvästi suositeltavampaa.

Tiedon ja harjoitusten etsiminen verkosta voi myös olla selkeä jakelu. Se ei voi millään tavoin korvata ammattimaista ohjausta todellisessa elämässä. Se voi kuitenkin tarjota paremman ymmärryksen ja enemmän inspiraatiota tulevaan koulutukseen.

4. Tarkastele elämäntyyliäsi

Kuntoutuksen tehokkuus riippuu myös elämäntavoista. Hyvä, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, 7-8 tuntia unta joka yö, aktiivinen elämäntapa ja alhainen stressitaso tehostavat kuntoutusta.

Etenkin uni ja stressitaso ovat erittäin tärkeitä elimistön toipumisajan kannalta, ja ne jätetään usein huomiotta.

Se on kuitenkin myös välttämätöntä terveelle ja vahvalle keholle.

Vielä unohdetaan, että koko keho on yhteydessä toisiinsa ja että jokainen osa vaikuttaa toisiinsa ristikkäin. Et voi vain keskittyä ruokavalioon ja kaikki toimii, jos olet stressaantunut, et nuku öisin etkä liiku lainkaan.

Kaiken on tapahduttava yhdessä, jotta asiat toimisivat.

Kaiken on tapahduttava yhdessä, jotta asiat toimisivat.

5. Ehkäise tulevia vammoja

Kun kuntoutus todella toimii, kipuja ei enää ole ja keho on taas täysin liikuntakykyinen, voi olla houkuttelevaa lopettaa liikunnan harrastaminen uudelleen.

Tämä on tärkeä käännekohta: juuri jatkuva voimaharjoittelu ja terveelliset elämäntavat pienentävät merkittävästi loukkaantumisriskiä tulevaisuudessa.

Kerroin, että tämä on tärkeä käännekohta.

Siinä sen sijaan, että odottaisit harjoittelun aloittamista loukkaantumiseen asti, miksi et yrittäisi pienentää riskiä jo etukäteen?

Löydä ystävä tai perheenjäsen, jonka kanssa voit aloittaa harjoittelun, palkkaa henkilökohtainen valmentaja tai osta liikuntavälineet ja aloita kotiharjoittelu. Vaihtoehtoja on monia - on vain aloitettava ja edettävä siitä eteenpäin.

Siirrä siis voimaharjoittelu osaksi jokapäiväistä elämääsi, ja sen lisäksi, että koet paljon suurempaa onnistumisen tunnetta, olet myös paljon vähemmän altis loukkaantumisille tulevaisuudessa.

Kaikki nämä asiat ovat tärkeitä.

 

Hyvää harjoittelua!