Hack kyykkyjä

Tämä harjoitus suoritetaan makuuasennossa olevassa kyykkylaitteessa. Tämä harjoitus maksimoi nelipäisen reisilihaksen (quadriceps) harjoittelun. Jos asetat jalat lähelle toisiaan, myös istuinlihakset kärsivät. Jos asetat jalat kauemmaksi toisistaan, adduktoriryhmä keskittyy enemmän. Suojellaksesi selkääsi vammoilta sinun on esijännitettävä vatsalihaksia vakauttamaan lantiota.

Ohje Hack Squats:

  1. Taivuta polviasi ja makaa selälläsi koneessa
  2. Hartiat työnnetään olkapäiden alle ja jalat asetetaan niin, että niiden välinen etäisyys on pieni
  3. Vapauta koneen kahvat, hengitä sisään ja taivuta jalkojasi
  4. Palaa lähtöpisteeseen ja hengitä ulos samalla kun suoritat harjoituksen
  5. Kertaa tämä harjoitus

Tärkeää hack-kyykkyissä: Tyypillinen aloittelijan virhe hack-kyykkyissä on, että kantapäät nousevat jalkalevyyn yksinkertaisesti siksi, että nilkan liikkuvuus on puutteellinen tai että olet asettanut jalkasi liian kauas taaksepäin levylle. Jos nostat kantapäitäsi kyykyssä, ylikuormitat polviasi. Varmista siis, että jalkasi ovat tukevasti jalkalevyn päällä. Jos havaitset edelleen kantapäidesi nousevan irti jalkalevystä, sinun on parannettava nilkkasi liikkuvuutta tai asetettava jalkasi edemmäs jalkalevylle.

Faktoja Hack-kyykkyistä: Makuuasennossa tehtävät Hack-kyykyt ovat kyykkyharjoittelun muunnelma, jossa käytetään konetta, ja aloittelijat saattavat suosia niitä. Hack-kyykky treenaa koko jalkalihaksistoa, mutta keskittyy erityisesti etujalkaterään ja nelipäiseen nelipäiseen lihakseen (reisilihas).

Hyvä neuvo Hack Squats: Kokeile myös tavallisia kyykkyjä. Ehkä se olisi sinulle parempi harjoitus.