Hauiksen harjoitukset - 3 parasta harjoitusta

Haluatko saada hauiksesi erottumaan ja puuttuuko sinulta hyviä hauisharjoituksia?

Kyllä.

Lue siis mukaan tähän postaukseen, josta saat 3 helppoa harjoitusta, jotka taatusti saavat hauiksesi erottumaan eduksesi.

Mitä ovat hauikset?

Käden etupuolella on hauislihas, ja hauiksen alapuolella on brachialis, ja vaikka se ei ole yhtä näkyvä, se auttaa kasvattamaan käsivarren kokonaisympärysmittaa ja antaa mukavamman, kohottavan lihaksen.
Hauislihas aktivoituu, kun taivutat kättäsi, esimerkiksi klassisen hauislihasliikkeen aikana.

Tie isoihin hauiksiin

Mitä oikeasti haluat tietää, on se, miten saada isot hauikset - joten aloitetaan!

Hauislihaksia on helppo treenata. Itse asiassa se on yksi yksinkertaisimmista lihaksista, joita voit treenata.

Periaatteessa hauis on lihas, joka nostaa kyynärvartta kohti olkavarsiasi. Hauislihaksia treenataksesi sinun tarvitsee vain taivuttaa kättäsi. Se on niin yksinkertaista.

Hauislihaksia treenatessa on kuitenkin syytä ottaa huomioon muutamia asioita.
Hauislihas on hyvin pieni lihas, eikä se siksi vaadi niin paljon harjoittelua kuin muut lihasryhmät.
Hauislihas ei ole alfa-omega lihaksikkaan ulkonäön kannalta, eikä siksi hauista kannata asettaa etusijalle muuhun vartaloon nähden.
Moni luulee, ettei hauislihaksia saa treenattua, jos ei tee harjoituksia, jotka ovat yksinomaan hauislihaksia harjoittavia. Tämä ei ole totta, sillä monet harjoitukset koskettavat myös hauista. Tämän vuoksi näet monia ihmisiä, joilla on isot hauikset ilman hauislihasharjoituksia. Hauiksia käytetään paljon selkälihasharjoitteissa, kuten alasveto- ja riviharjoitteissa.

Miten monta hauiksen harjoitusta ja kuinka usein?

Koska hauis on pieni lihas, ei olisi järkevää tehdä useita eri harjoituksia hauikselle. Eri harjoitukset harjoittavat hauista enemmän tai vähemmän samalla tavalla. Siksi suosittelemme 1-2 harjoitusta. Yksi harjoitus itse hauikselle ja yksi harjoitus brachialikselle.

Rintalihasta treenataan tehokkaimmin tekemällä harjoitus, jossa kämmen on alaspäin.

Painalluslihaksia treenataan tehokkaimmin tekemällä harjoitus, jossa kämmen on alaspäin.

4 parasta hauislihasharjoitusta

#1 Keskittymiskihara

Tämä harjoitus aktivoi voimakkaasti hauista. Tämä johtuu siitä, että käsivarsi on hyvin stabiloitu ja ympäröivät lihakset kompensoivat sitä vähemmän.
Harjoitus vaatii vain penkin ja käsipainon. Istut penkille, otat käsipainon käteesi ja lepuutat kyynärpääsi reiden sisäpuolta vasten. Aloita suorasta kädestä ja nosta käsipaino hitaasti rintaan ja laske se hitaasti takaisin.

#2 Hauislihaksen koukistus kaapelikoneella

Hauislihaksen curl kaapelikoneessa on uskomattoman tehokas, ja tässä on myös hyvä tilaisuus lisätä kuormitusta vähitellen.
Painotat sopivan määrän painoa ja tartut kahvaan vetämällä sitä ylöspäin niin, että käsivartesi ovat ojennetut. Nojaa hieman taaksepäin ja pidä kyynärpäät ulkona lantiosta. Vedät otteen leukaan asti liikuttamatta kyynärpäitäsi ja palautat kädet hitaasti takaisin suoriksi.

#3 Säännöllinen hauislihasliike käsipainoilla

Tämä hauislihasharjoitus on klassikko, jonka useimmat ihmiset valitsevat aloittaessaan hauislihasharjoittelun. Se on helppo tehdä, ja siihen tarvitaan vain pari käsipainoa.
Nosta käsipainot ja käännä ne niin, että kämmenet osoittavat eteenpäin. Taivuta polvia hieman ja seiso jalat hieman erillään toisistaan. Pidä kyynärpäät lantion edessä ja nosta yksi käsipaino kerrallaan liikuttamatta kyynärpäitä. Nosta käsiäsi hitaasti ylös ja alas.

Hauislihas harjoitukset ilman painoja

Tehokkain harjoitus ilman painoja on ehdottomasti vedä ylös. Vetoharjoitukset ovat yksi parhaista asioista, joita voit tehdä hauiksillesi, ja sinun ei oikeastaan tarvitse tehdä muita harjoituksia hauiksillesi, jos teet vain tämän harjoituksen, vaikka se on oikeastaan selkälihasharjoitus.

Toinen vaihtoehto on etsiä jotain painavaa tavaraa kotoa ja nostaa se ylös. Kaikki on mahdollista, sillä se on yksinkertainen lihas, jota on helppo treenata, kun tarvitsee vain nostaa kättä.

Hauislihasharjoitukset käsipainoilla

Useimmat hauislihasharjoitukset tehdään käsipainoilla, ja tämä on myös ylivoimaisesti helpoin. Kaikki hauislihasharjoitukset voidaan tehdä käsipainoilla - tavalliset hauislihaskiharat, keskittymiskiharat jne.

Hauislihasharjoitukset kaapelilla

Jos sinulla on siihen mahdollisuus, olisi parasta treenata hauiksia kuntosalilla kaapelitornissa.
Syy tähän on se, että kaapeleilla harjoittelussa on yksi suuri etu käsipainoihin nähden: lihakseen kohdistuva jatkuva rasitus. Kun treenaat hauista käsipainoilla, harjoituksen alareunassa on kohta, jossa harjoituksen alkuun ei kohdistu painetta hauikseen, ja harjoituksen yläreunassa kohta, jossa hauikseen ei kohdistu painetta. Toisaalta, jos teet hauislihasliikkeitä kaapelivetoisesti ja seisot 0,5 metrin päässä tornista, kaapeli painaa edelleen hauista, vaikka olisit nostanut kaapelin ylös asti.

Hauislihasharjoitukset elastisella

Tämä on itse asiassa melkein sama kuin hauiksen treenaaminen kaapelitornissa. Pujottimet ovat loistava voimankäyttöväline.
Kuminauhojen kanssa harjoittelussa on hienoa se, että hauiksen paine kasvaa vähitellen sitä korkeammalle, mitä korkeammalle nostat käsiäsi, koska kuminauhat venyvät.

Hauislihas on heikoimmillaan ojennettuna, joten on aika täydellistä, että siihen kohdistuu vähiten painetta ojennettuna ja sitten vähitellen enemmän painetta, kun nostat kättäsi.

Käsi ei ole kovin vahva.

Erityisesti exertubes-putket sopivat tähän erinomaisesti, eivätkä ne maksa paljon ja ne voidaan helposti pakata laukkuun tai matkalaukkuun.

Kaikki nämä putket sopivat erinomaisesti tähän tarkoitukseen.

Voinko treenata hauista kotona?

Kyllä, voit treenata hauista kotona! Käsipainoilla, tangoilla ja kuminauhoilla. Se ei yleensä vaadi paljon laitteita. Tutustu verkkokauppaamme ja löydä tarvitsemasi.

Hauislihas- ja hauislihasharjoitusten yhdistäminen

Suuri ja hyvin treenattu hauislihas ei itsessään tee suuresta ja hyvin treenatusta olkavarresta. On tärkeää keskittyä myös kolmipäisiin lihaksiin, jotka antavat käsivarsillesi täyteläisyyttä. Kun treenaat myös tricepsiä, jaat myös käsivarren voimaa ja saat paremmin treenattua käsivartta. On tärkeää tasapainottaa harjoittelua, jotta vältät loukkaantumiset.
Hauislihakset auttavat myös hauislihaksia suoriutumaan paremmin, joten on tärkeää priorisoida molempia.

Toivomme, että tämä viesti oli sinulle hyödyllinen. Voit vapaasti jakaa ja kommentoida.

All in training equipment and training machines at Apuls.dk

Me Apulsilla olemme erikoistuneet kaikkeen liikuntavälineisiin ja liikuntalaitteisiin, jotta voimme tarjota asiakkaillemme parhaat ratkaisut terveellisempään elämäntapaan. Tutustu jännittävään valikoimaamme tällä sivustolla tänään!