Opas voimaharjoitteluun

On olemassa erittäin laaja tietopohja kaikista voimaharjoittelun muodoista. Mutta monet eri verkkosivustoilla esitetyt ohjeet ovat hyvin monimutkaisia, eikä niissä aina päästä harjoittelun ytimeen. Lukijan oletetaan tietävän. Olemme yrittäneet kiteyttää sen hieman, jotta siitä olisi sinulle apua:

Voimaharjoittelu aloittelijoille:
Voimaharjoitteluun on tärkeää suhtautua luontevasti ja harjoitella sitä niin, että se tuntuu luonnolliselta. Unohda erittäin monimutkaiset ohjelmat ja treenaa niin, että se tuntuu suoraviivaiselta ja hyvältä. Jos tarvitset mukavia vaatteita treeniin, meillä on järkeviä vaatteita sitä varten.

Kuntosalilla ollessa kannattaa siis ottaa rauhallisesti - Etenkin jos olet uusi - sillä jänteet ja nivelet ovat valmiita suurempiin kuormituksiin vasta puolen vuoden harjoittelun jälkeen.

Harjoituksista on saatava painetta, mutta sinun ei tarvitse treenata kahta tuntia kerrallaan saadaksesi tuloksia. Erityisesti siksi, että parhaat tulokset saavutetaan suhteellisen pienellä joukolla harjoituksia, joita kutsutaan yhdistelmäharjoituksiksi, joten sinun ei tarvitse juosta 20 eri harjoituksen parissa joka kerta, kun harjoittelet.

Yhdistelmäharjoitusten merkitys:
Erottelussa erotetaan toisistaan niin sanotut eristysharjoitukset, jotka ovat muuten hyvin suosittuja, ja yhdistelmäharjoitukset. Eristysharjoitteilla pyritään iskemään vain yhteen lihakseen kerrallaan niin pitkälle kuin mahdollista. Esimerkiksi käsivarren hauislihas, jota monet treenaavat nostamalla käsipainoja, tai rintalihakset, joita voi treenata niin sanotuilla flyereillä.

Näissä harjoituksissa ei kuitenkaan treenata ympäröivää lihaksistoa, joka jää usein huomiotta, koska se ei näy sellaisenaan. Nämä lihakset ovat kuitenkin erittäin tärkeitä, sillä ne ovat usein niin sanottuja stabilisaattoreita, jotka varmistavat, että liike tapahtuu tasaisesti. Jos sitten teet eristysharjoituksia pitkään, ne eivät vahvistu. Jos vedät tai työnnät väärin jonain päivänä, ne eivät auta! Sitä paitsi, jos tietää, missä ne ovat, ne näkyvät, ja ne näyttävät hyvältä, kun ne kasvavat.

Voimaharjoittelun jälkeen on tärkeää antaa lihaksille aikaa palautua, ja tässä ruokavaliolla on tärkeä rooli.

Edellinen ruokavalio:
Paljon ihmisiä keskittyy vain siihen, mitä tapahtuu keskustassa, ja vähemmän siihen, mitä tapahtuu, kun he pääsevät kotiin - huolimatta siitä, että molemmat ovat yhtä tärkeitä.

Kiitos.

Monet ajattelevat, että rasva voidaan muuntaa lihaksiksi ja että siksi sinun ei tarvitse syödä mitään treenin aikana, jos kehossasi on näkyvää rasvaa. TÄMÄ ON MYYTTI! Tarvitset sokeria/energiaa!

Ja lihaksia on rakennettava uudelleen jollakin tavalla, ja siihen käytetään proteiinia. Periaatteessa elimistö pystyy tuottamaan kohtuullisen määrän tarvitsemaansa proteiinia normaalista ruokavaliosta. Terveellisessä proteiiniannoksessa on kuitenkin kahdeksan osaa (välttämättömiä aminohappoja, jos haluat lukea lisää), joita elimistö ei pysty tuottamaan itse, joten niitä on täydennettävä. Joko lihan kanssa - tai proteiinipirtelön kanssa!

Jotta ei treenata ilman tuloksia, voi olla hyvä idea nauttia sokeripitoinen juoma tai myslipatukka ennen treeniä ja jotain samaa sen jälkeen. Harjoittelun jälkeen kannattaa lisätä proteiinia joko myslipatukassa tai pirtelössä.

Jos tunnet lihaksesi "latteiksi" treenin aikana tai haluat sitä pientä ekstraa, voit myös täydentää kreatiinilla.

Kreatiinia voi lisätä.