7 vinkkiä, joilla teet treenistäsi hauskemman

Kaikkakin nautit liikunnasta, voi joskus olla vaikeaa löytää motivaatiota. On monia tapoja motivoida itseäsi, mutta vain sinä itse tiedät, mitkä menetelmät toimivat sinulle parhaiten. 

Oikeilla menetelmillä voit tehdä liikunnasta luonnollisen osan jokapäiväistä elämääsi, etkä voi tehdä sitä ilman. Sinun on kuitenkin haluttava harrastaa liikuntaa ja asetettava liikunta etusijalle. Jos harjoittelet puolivillaisesti, olet lähes tuomittu epäonnistumaan. Selvitä siis, miksi haluat harrastaa liikuntaa, pidä siitä kiinni ja käytä sitä motivaation ylläpitämiseen. Vahvin asia, joka meillä on, on mielentila ja tahto. 

7 vinkkiä miellyttävämpään treeniin

Motivaation ylläpitämiseen on monia tapoja, ja tässä on 7 vinkkiä, joiden avulla voit tehdä treenistäsi hauskempaa ja pysyä motivoituneena. 

#1 Suunnittele harjoittelusi 

Aseta kiinteät viikoittaiset liikunta-ajat liikuntamuodosta riippumatta. Kirjoita tämä ylös kalenteriisi, jotta teet "kirjallisen sopimuksen" itsesi kanssa. Jos et tee näin, et todennäköisesti aseta koulutusta etusijalle, unohda sitä tai sovi muista tapaamisista.

#2 Anna mennä

Ideaalista olisi mennä suoraan töistä harjoitteluun ja saada treenikassisi valmiiksi aamusta alkaen, jotta se on valmiina. Kun pääset kotiin ja joudut pakkaamaan laukkusi, on liian helppoa, että muut asiat vievät huomiosi muualle tai että sohva nielaisee sinut. Aloita heti!

#3 tavoite

On aina erittäin tärkeää asettaa realistiset tavoitteet, liikuntamuodosta riippumatta. Jos esimerkiksi juokseminen on vaikeaa, aseta tavoitteeksesi kolme mailia, mutta aseta itsellesi alatavoitteita tulevien kuukausien aikana, kunnes saavutat tavoitteesi. Älä hakkaa itseäsi tai painosta itseäsi liian kovaa, koska se voi myös saada sinut menettämään motivaatiosi ja epäonnistumaan tavoitteesi saavuttamisessa. 

#4 Hyvät varusteet

Uudet tai tyydyttävät harjoitteluvälineet voivat lisätä motivaatiotasi merkittävästi. Uusi tennismaila, sykemittari, uudet juoksukengät, uusi musiikkisoitin tai pyöräilytietokone. Oikeat harjoitusvälineet tekevät myös harjoittelusta helpompaa ja mukavampaa, jolloin voit keskittyä harjoitteluun. 

#5 Treenikaveri

Jos sinulla on treenikaveri, on myös helpompi lähteä liikkeelle. Yhdessä treenaavien ihmisten on helpompi ylläpitää harjoitteluaan. Jos treenaat yksin, joinakin päivinä voi olla vaikeaa päästä ovesta ulos. Kun sinulla on treenikaveri, olet sitoutunut, ja treenikaveri voi myös saada sinut ponnistelemaan pidemmälle, koska voitte käydä pieniä sisäisiä kilpailuja. 

#6 Palkitseminen ja hemmottelu

Jos olet ollut todella hyvä treenaamaan, haluat myös palkita itsesi sen jälkeen. Tämäkin on erinomainen ajatus, mutta palkkio ei kuitenkaan saisi olla epäterveellistä ruokaa, kuten makeisia, pizzaa tai vastaavaa. Hemmottele itseäsi parilla kengällä, treenivälineillä tai herkullisella terveellisellä aterialla! Varo kuitenkin ostamasta uusia laitteita jokaisen onnistuneen treenin jälkeen - lompakkosi ei ole siitä iloinen.

#7 Viihde

Lataa ja täytä musiikkisoittimesi kaikilla suosikkikappaleillasi tai kuuntele suosikkiäänikirjojasi. Voit suoratoistaa ohjelmia tai ajoittaa treenisi sen mukaan, kun televisiossa näkyy hyvä elokuva. Kyse on siitä, että teet siitä itsellesi hauskaa, jotta motivaatio pysyy korkealla tasolla.

8 hauskaa tapaa harrastaa liikuntaa

Jos et ole suuri fani kuntosalilla treenaamisesta, mutta haluat olla terve ja liikkua, älä anna sen estää sinua. Itse asiassa liikuntaa voi harrastaa helposti vaihtoehtoisilla ja hauskoilla tavoilla.

#1 Mene kävelylle puistoon ystävän tai koiran kanssa. Varmista kuitenkin, että kävelet reipasta vauhtia. 

#2 Vie ystäväsi puistoon pelaamaan jalkapalloa tai heittämään frisbeetä. Se on itse asiassa hauskempaa kuin miltä se kuulostaa.

#3 Kun olet syönyt illalla, lähde kävelylle sen sijaan, että heittäydyt television eteen tai sohvalle tietokone sylissäsi. 

#4 Valitse alue tai reitti, johon olet aina halunnut tutustua, ja kulje reitti kävellen. Sama reitti voi käydä ajan myötä tylsäksi, ja uusien reittien suunnittelu ja tuntemattomien alueiden tutkiminen tekee siitä jännittävämpää.

#5  Laita lempimusiikki soimaan ja tanssi olohuoneessasi 15 minuuttia. Se on sekä tehokasta että hauskaa. Monien mielestä se on hieman rajallista, mutta kotisi neljän seinän sisällä voit tehdä kaikkesi, eikä kukaan kuitenkaan näe sinua. Tee mitä mieleesi tulee. Sen ei tarvitse olla hieno tai kaunis. 

#6 Auton sijaan voit mennä töihin tai opiskelemaan pyörällä. Ja jos joudut käymään kaupassa myöhemmin päivällä, kävele ja kanna ostokset kotiin, jotta vahvistat käsilihaksia.

#7 Käytä TV:n mainoskatkoja esimerkiksi lankkujen ja istumaannousujen tekemiseen.

Se on erittäin fiksu osa päivääsi liikkua, koska kaikki mainoskatkot ärsyttävät sinua muutenkin.

#8  Osta hulavanne ja katso, kuinka monta pystyt tekemään. Jatka ja riko oma ennätyksesi. 

Kokeile ja selvitä, mikä toimii sinulle. Yleisesti ottaen vaihtelu voi olla hyvä motivaattori, sillä kyllästymme tekemään samaa asiaa koko ajan. Muista kuitenkin, että suuri osa motivaatiosta tulee myös ajattelutavasta ja tahdonvoimasta. Joten jos todella haluat treenata, saat sen myös tehtyä.