Harjoittelu elastisilla nauhoilla - monipuolinen ja tehokas

Kuminauha on valtavan monipuolinen ja tehokas harjoitteluväline. Kuminauhalla voit harjoittaa voimaa, tasapainoa, koordinaatiota ja kestävyyttä. Niitä on saatavilla monissa eri leveyksissä, vahvuuksissa ja väreissä. Kuminauhojen avulla on hyvä mahdollisuus vaihdella harjoittelua ja lisätä kuormitusta asteittain, koska ne ovat eri vahvuisia. 

Sivuharjoitteluvaihtoehdot kuminauhoilla

Tämä työkalu on pieni ja käytännöllinen harjoitteluväline, jolla on paljon vaikutuksia. Se on suosittu väline kotiharjoittelussa, sillä sen kanssa on joustava harjoitella ja se on erittäin käytännöllinen ja tilaa säästävä. Voit helposti ottaa kuminauhan mukaan matkalle, joten voit treenata tauon aikana töissä tai lomalla.

Tässä on joitakin etuja, joita joustavan nauhan käytöstä harjoittelussa on:

 • Työkalulla voi kouluttaa eri tarkoituksiin
 • Voit tehdä klassisista harjoituksista haastavampia
 • Taloudellinen ja käytännöllinen työkalu

Voit täydentää nykyistä voimaharjoitteluohjelmaasi tai urheilua elastisella harjoittelulla. Ainutlaatuinen asia tässä työkalussa on se, että elastisen vastuksen vastus haastaa lihakset jatkuvasti, mikä lopulta tarkoittaa suurempaa hyötyä harjoittelusta.

Et tarvitse aiempaa harjoittelukokemusta aloittaaksesi harjoittelun elastisen kanssa. Se on suosittu ja hellävarainen tapa rakentaa vähitellen lihasvoimaa kehossasi. Koska kehosi on vapaassa liikkeessä harjoittelun aikana, voit saavuttaa suuren liikeradan työkalun avulla. Tämä on merkittävä tekijä voimaharjoittelun maksimaalisen hyödyn saamisessa.

Täältä löydät paljon inspiraatiota elastisella harjoitteluun ja saat syvällistä opastusta tarpeisiisi sopivan mallin valintaan.

Tehokkaita harjoituksia elastisilla nauhoilla

Harjoitteluun tarkoitettujen elastisten nauhojen markkinoilta löydät erilaisia versioita, malleja ja varsinkin nimityksiä. Tärkeimmät mallit ovat kuminauhat, kuntoilukuminauhat ja harjoittelukuminauhat, joiden päissä on kahvat.

Kaikki painokset tarjoavat runsaasti treenivariaatioita, joiden avulla voit tehdä kokovartaloharjoittelun joko kotona tai kuntosalilla.

Kaikki painokset tarjoavat runsaasti treenivariaatioita, joiden avulla voit tehdä kokovartaloharjoittelun joko kotona tai kuntosalilla.

#1 Sivunosto (kädet ja hartiat)

Taita kuminauhan keskiosa pyyhkeeksi ja seiso molemmat jalat hartioiden leveydellä kuminauhan päällä. Tartu kuminauhan kumpaankin päähän yhdellä kädellä. Sinun pitäisi tuntea vastusta jo silloin, kun kätesi ovat 45 asteen kulmassa vartalosi molemmin puolin. Aloita liike nostamalla molemmat kädet ylös kohti hartioita. Kyynärpäiden tulee olla hieman koukussa.

Hitaasti laske kädet taas alas ja toista liike.

Älä nosta tai vedä käsiäsi korkeammalle kuin olkapäiden linja.

Käsiä ei saa nostaa tai vetää korkeammalle.

#2 Kyykky (reisien ja pakaroiden harjoittelu)

Seiso keskellä kuminauhaa, joka on kääritty pyyhkeeseen (suojaamaan sekä kuminauhaa että itseäsi). Pidä hartioiden levyinen etäisyys jalkojesi välillä.

Nappaa kuminauhan kumpikin pää ja kiedo päät käden ympärille, kunnes tunnet vastusta, kun seisot pystyssä polvet hieman koukussa. Kuminauhan tulee kulkea käsivarsien takana ja vartalon sivuilla.

Aloita klassinen kyykkyliike työntämällä takapuolta reilusti taaksepäin ja taivuttamalla polvia vähitellen yhä enemmän. Tavoitteena on pitää reidet samansuuntaisina maanpinnan kanssa ja säilyttää samalla selkä suorana.

Vältä, että polvet ulottuvat varpaita pidemmälle, kun työnnät alas liikkeessä.

Vältä, että polvet ulottuvat varpaita pidemmälle, kun työnnät alas liikkeessä.

#3 Soutu (kädet, rinta ja hartiat)

Asetu istumaan keskipehmeälle alustalle jalat ojennettuina (esim. joogamatto tai harjoituslattia). Pidä kuminauhan keskimmäinen osa ojennettuna jalkojesi takana (kääri kuminauha pyyhkeeseen, jotta suojaat sekä jalkojasi että kuminauhaa). Sinun pitäisi tuntea vastusta, kun kallistut hieman eteenpäin, ja säädä pituus sen mukaan. Anna kuminauhan päiden roikkua vapaasti.

Aloita liike vetämällä kyynärpäät taaksepäin soutuliikkeellä. Vedä kyynärpäät taaksepäin niin pitkälle kuin pystyt, kunnes kätesi yltävät vartalon sivulle.

Koko harjoituksen ajan käsivarsien on työskenneltävä ja suoritettava liike.

Selkävaivoista kärsiville voi olla lempeä apu, kun taivutat polvia ylimääräisesti ja varotat, ettet heilahda taaksepäin.

Kaikenlaista on hyvä tehdä.

Harjoitteluun tarkoitetut elastiset nauhat antavat sinulle paljon vaihtoehtoja

Vaikka kuminauhaharjoittelu leimasi kuntosaleja erityisesti 1980-luvulla, väline on vähintään yhtä tehokas ja suosittu nykyäänkin.

Yksi syy työkalun jatkuvaan suosioon on se, että elastisella työkalulla voi tehdä monia variaatioita.

Vaikka liikunnan ensisijainen hyöty monille on lihasvoiman lisääminen, joustoharjoittelulla on useita merkittäviä sivuvaikutuksia. Kun teet harjoituksia elastisilla nauhoilla, älä keskity vain voimatasoihin. Sinun on keskityttävä yhtä paljon tasapainoosi, sillä laitteet asettavat suuria vaatimuksia vakaudellesi. Tämä elementti auttaa aktivoimaan useita lihaksia, sekä suuria että pieniä, samanaikaisesti.

Huolimatta siitä, että lihaksesi voivat saada runsaasti haasteita kuminauhan avulla, työkalu tarjoaa vain lievän kuormituksen. Tämä elementti vaikuttaa siihen, että elastinen nauha on usein käytetty kuntoutusväline.

Elastics voi auttaa sinua pääsemään alkuun, jos olet ollut loukkaantuneena ja sinun täytyy hitaasti palauttaa voimaa yhteen tai useampaan lihasryhmään.

Mitkä vahvuudet tai kovuudet ovat saatavilla kuminauhamarkkinoilla?

Kuminauhalle on ominaista, että se on pitkä nauha ilman kahvaa, jota on saatavana eri pituisena. Klassinen pituus on noin 150cm, mutta löytyy myös 180cm pituisia versioita.

Täältä löydät kuminauhoja harjoitteluun eri vaikeustasoilla. Lähtökohtaisesti nämä ovat seuraavat tasot:

 • Taso 0 (erittäin kevyt)
 • Taso 1 (helppo)
 • Taso 2 (keskitaso)
 • Taso 3 (vaikea)

Näiden vaikeustasojen ansiosta voit jatkuvasti lisätä harjoittelun vaikeustasoa. Monien tasojen avulla voit helposti luoda harjoitteluun progressiota, joten kuka tahansa voi aloittaa harjoittelun elastisilla nauhoilla.

Kuminauhoja on eri kirkkaissa väreissä. Löydät kaikkea keltaisesta ja punaisesta turkoosiin, vaaleanpunaiseen ja vihreään.

Värit ovat etusi ja apusi, koska niillä on tehtäväsi treenatessasi.

Kun tulet tietoisemmaksi niistä monista vaikutuksista, joita kuminauhoilla voi olla sinuun ja harjoitteluusi, laajennat varastoa erilaisilla kuminauhoilla, joilla on eri vaikeustasoja.

Kuminauhat oppii tuntemaan visuaalisesti monien värien ansiosta. Tämä tekee harjoittelusta entistäkin tehokkaampaa, sillä voit vaihtaa nauhoja nopeasti harjoituksesta toiseen.

Riippuen siitä, mitä kehossasi harjoittelet, saatat tarvita eri vaikeustasoja.

Perusteena voi olla, että sinulla on eri vaikeustasoja käytettävissä.Perusteena voi olla, että harjoittelet eri vaikeustasoja.

Valitse korkealaatuiset kuminauhat harjoitteluun

Harjoitteluun tarkoitettujen kuminauhojen valmistajia on useita. Markkinoiden johtavia valmistajia ovat Aserve, cPro9, Abilica ja Reebok. Nämä tuotemerkit ovat tunnettuja laadukkaiden laitteiden valmistuksesta sekä yksityishenkilöille että ammattilaisille.

Kun ostat tuotteita näiltä tuotemerkeiltä, voit olla varma, että saat korkeaa laatua, joka luo harjoitusvälineillesi pitkän käyttöiän.

Reebokin ja Abilican kuminauhat sopivat erityisen hyvin kuntosaleille, sillä ne on suunniteltu erityisen kestävästä ja vahvasta materiaalista. Täällä laatu ja kestävyys vastaavat intensiivistä ja usein toistuvaa harjoittelua, jota kuntosalilaitteiden on kestettävä.

Jos tarvitset kotiharjoitteluun erityisen edullisia kuminauhoja, cPro 9:n ja Aserven tuotteet ovat hyviä valintoja.

Mikäli tarvitset kotiharjoitteluun erityisen edullisia kuminauhoja, cPro 9:n ja Aserven tuotteet ovat hyviä valintoja.

  

Hihnauhoja voi ostaa erilaisiin tarpeisiin

Täältä apuls:sta löydät laajan valikoiman erilaisia kuminauhoja harjoitteluun sekä muotoilun, vaikeusasteen että tuoteversioiden osalta. Kaikkien asiakkaidemme on voitava löytää tarpeisiinsa parhaiten sopivat tuotteet.

Sentähän varten kuminauhoja myydään yksittäin. Tämä on sinulle, joka treenaat kotona ja haluat paljon erilaisia vaikeustasoja treenin ympärille.

Jos sinulla on kuntosali ja haluat tarjota jäsenillesi parhaat harjoitteluolosuhteet, löydät elastiset nauhat metrin pituisina ja käytännöllisessä laatikossa. Tämä tuote sopii myös niille, jotka haluavat kokeilla itse eri pituisia kuminauhoja.

Muiden sanojen mukaan sinulla on paljon vaihtoehtoja valita tarpeisiisi ja budjettiisi sopivia tuotetyyppejä.

Kaikki tuotetyypit sopivat tarpeisiisi ja budjettiisi.

Kun ostat kuminauhoja yksittäin, ostat halvimpia saatavilla olevia laadukkaita välineitä. Se on erittäin edullinen harjoituslaite, jolla on paljon voimakkaita ja positiivisia vaikutuksia.

Fitness kuminauhat kroonisen kivun ehkäisyyn

Kuntojoustolla voit paitsi kehittää lihasvoimaa myös lisätä tasapainoa. Voit myös ehkäistä vammoja ja kipuja sekä lihaksissa että nivelissä.

Voit tehdä paljon ennaltaehkäisevää harjoittelua välttyäksesi krooniselta kivulta kehossasi tulevaisuudessa. Tämä koskee sekä niitä, jotka ovat jo aktiivisia kuntosalilla, että niitä, jotka haluavat alkaa luoda edellytyksiä vahvalle keholle, joka voi kestää vuosia.

Kuntosaliharjoittelu sopii kaikille - miehille ja naisille, nuorille ja vanhoille. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa harjoittelua laitteilla. Voit saavuttaa merkittäviä vaikutuksia iästäsi ja kuntotasostasi riippumatta.

Jos sinulla ei ole paljon aikaa päivässäsi, kuminauha voi olla paras ystäväsi. Sen avulla jo 10 minuuttia keskittynyttä ja kohdennettua liikuntaa voi riittää ehkäisemään vammoja, jotka johtuvat esimerkiksi liian istumatyöstä tietokoneen ääressä.

Kuntojoustonauhan muotoilu eroaa klassisesta joustonauhasta. Kuntojoustinauha on jatkuva nauha, jota on saatavana eri vaikeustasoilla ja leveyksillä. Saat treenistäsi parhaan hyödyn irti, kun käytettävissäsi on useita eri vaikeustasoisia nauhoja. Kuntokuminauhalla on samat ominaisuudet kuin tutulla kuminauhalla.

Jos olet aloittelija, voit aloittaa harjoittelun elastisten siteiden kanssa seuraavalla menetelmällä.

Kun olet aloittelija, voit aloittaa harjoittelun elastisten siteiden kanssa seuraavalla menetelmällä.
 1. Käytä kevyintä joustavuutta ensimmäisten 2 viikon aikana
 2. On aika vaihtaa vaikeustasoa, kun voit suorittaa harjoituksen vaivattomasti noin 20 oikeaa toistoa
 3. Kun tunnet lihaksesi "hapanta", se on merkki siitä, että suoritat harjoituksen oikein
 4. Suuret lihakset ovat aluksi luonnollinen merkki
 5. Harjoitusten aikana et saa tuntea kipua nivelten ympärillä

Tämän lähestymistavan avulla voit parhaiten totuttaa kehosi kuormitus- ja voimahaasteisiin. Hallittu prosessi auttaa sinua tuntemaan kehosi suhteessa harjoitusmuotoihin. Kehon signaalien kuunteleminen on tärkeää ennaltaehkäisevässä mielessä.

Kuminauhasta voi tulla tärkein harjoitteluvälineesi, kun kyse on sekä positiivisten tulosten saavuttamisesta lihasvoiman suhteen lyhyellä aikavälillä että vammojen ehkäisemisestä pitkällä aikavälillä.

Kuminauhasta voi tulla tärkein harjoitteluvälineesi.

Löydä seuraava harjoitusjoustosi täältä at apuls

Apulssista löydät aina laajan ja jännittävän valikoiman laadukkaita harjoitteluelastiksia. Tutustu eri malleihimme tällä sivustolla jo tänään!