Tämä herkullinen ja makea kakku, jossa on suklaata ja karamellia, ei kannata jättää väliin.
Hieman karvaan suklaan, pehmeän ja makean karamellin ja rapean kookospohjan välinen kontrasti on uskomaton.
Kontrasti on uskomaton.
Pieni varoitus: tämä kakku on NIIN helppo valmistaa, ja se aiheuttaa riippuvuutta - nyt olemme siis varoittaneet sinua.
Suklaa- ja kinuskikakku
Noin 20 x 20 cm:n kokoiselle lautaselle.

Bund
- 125 grammaa voita
- 140 grammaa vehnäjauhoja
- 140 grammaa ruskeita jauhoja
- 50 grammaa kookospähkinää
Karamellitäyte
- 1 tölkki kondensoitua maitoa (makeutettua)
- 3 rkl vaahterasiirappia
- hieman suolaa
- 30 grammaa voita
Suklaapäällyste
- 125 grammaa tummaa suklaata
- 25 grammaa voita
Prosessi
- Sulata voi ja sekoita se ruskean sokerin, kookoksen ja jauhojen kanssa ja sekoita hyvin.
- Purista taikina noin 20x20 cm:n kokoiseen vuokaan.
- Paista pohjaa 12-15 minuuttia 175 asteessa, kunnes se on vaaleanruskea.
- Vaikka pohja on paistumassa, sekoita kondensoitu maito, suola, voi ja siirappi. Kiehauta sekoittaen ja jätä liedelle kiehumatta kokonaan noin 10 minuutiksi, jotta se sakenee ja tummuu hieman.
- Kun pohja on paistettu ensimmäisen kerran, kaada kinuski pohjan päälle ja paista vielä 10-15 minuuttia tai kunnes kinuski on kiinteää ja kullanruskeaa.
Kunhan pohja on paistettu ensimmäisen kerran, kaada kinuski pohjan päälle ja paista vielä 10-15 minuuttia tai kunnes kinuski on kiinteää ja kullanruskeaa.
- Jätä kakku jäähtymään kokonaan.
- Jätä kakku jähmettymään muutamaksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli. Leikkaa kakku tarjoilun yhteydessä varovasti pieniksi neliöiksi.
Kakku säilyy jääkaapissa viikon ajan, ja sen voi myös pakastaa. Suklaa muuttuu hieman harmaaksi, kun kakkua säilytetään jääkaapissa useita päiviä tai pakastimessa, mutta tämä voidaan minimoida käärimällä se huolellisesti, eikä se vaikuta makuun.