Hyviä aamuja

Hyviä aamuja on harjoitus, joka treenaa pakaralihaksia - erityisesti pakaralihasta (gluteus maximus) - ja selkärankaa (erector spinae) (ryhmä lihaksia, jotka suoristavat ja kiertävät selkää). Lisäksi se on todella hyvä harjoitus reiden takaosan lihaksille (paitsi) reisilihaksen (biceps femoriksen lyhyt pää (reisilihas, joka sijaitsee takana tai takana ja joka taipuu vain polvinivelessä), jotta voit helpommin taivuttaa hieman polvia. Polvinivelen taivutuksen lisäksi reiden takaosan lihakset vastaavat lonkkanivelen ojentamisesta ja lantion kallistamisesta taaksepäin. Jos seisot kumartuneena, tämä tarkoittaa, että lihakset venyttävät ylävartaloasi ylöspäin, edellyttäen, että teet myös vatsalihasten ja selkärangan ojentajalihasten (ryhmä lihaksia, jotka suoristavat ja kiertävät selkää) isometrisen supistuksen.

Ohje Goodmornings:

  1. Seiso niin, että jalkojesi välissä on hieman etäisyyttä
  2. Aseta tanko trapeziuksen (lihas, joka kulkee kallon takaosasta pystysuoraan alaspäin selkärangan molemmin puolin yhteen viimeisistä rintanikamista) poikki, joko olkapään korkeudelle tai hieman alemmas
  3. Hengitä sisään ja taivuta lantiosta eteenpäin, kunnes ylävartalo on suunnilleen lattian suuntainen
  4. Seuraa, että selkäsi pysyy suorana
  5. Palaa alkuasentoon ja hengitä ulos

Tärkeää hyville aamuille: Tässä harjoituksessa ei saa koskaan käyttää raskaita painoja, koska se rasittaa alaselkää.

Faktoja hyvistä aamuista: Jos teet tätä harjoitusta säännöllisesti, vähennät loukkaantumisriskiäsi, kun teet raskaita kyykkyjä.

Harjoituksen negatiivinen vaihe - kun kumarrat eteenpäin, mutta samalla se on todella hyvä venyttämään reiden takaosan lihaksia. 

Hyviä neuvoja hyviin aamuihin: Kun pidät jalat suorina, kun taivutat lantiosta eteenpäin, pidentät reiden takaosan lihaksia. Tämä auttaa sinua tuntemaan, miten lihakset supistuvat (vetäytyvät yhteen), kun suoristat ylävartalosi takaisin ylös. Kun päätät taipua polvista, kun taivutat lantiosta eteenpäin, rentoudut reiden takaosan lihaksista, jolloin eteenpäin taivutukset ovat helpompia suorittaa.

Tämä harjoitus on sekä jalka- että pakaraharjoitus.

Tämä harjoitus on sekä jalka- että pakaraharjoitus.