Istuimen hihnapyörän rivit

Tämä harjoitus tehdään useimmiten V-kahvakiinnityksellä. Harjoitus on hyvä harjoitus selän lihasten vahvistamiseksi. Sinun ei kuitenkaan kannata aliarvioida kaapelikoneen käytön tehokkuutta voimaharjoituksissasi, sillä tapa, jolla se luo jatkuvan jännitystason läpi liikkeen, on ainutlaatuinen temppu.


Ohje istuma-asennossa tapahtuviin hihnapyörävetoihin:

  1. Puoli koneeseen päin
  2. Aseta jalkasi jalkalevylle ja nojaa eteenpäin kahvaa vasten
  3. Hengitä sisään ja vedä kahvasta, kunnes se lähestyy rintalastan alaosaa 
  4. Kevyesti heiluva selkä
  5. Varmista, että viet kyynärpäät mahdollisimman pitkälle taaksepäin, kun vedät kahvaa vartaloa kohti
  6. Hengitä ulos harjoitusta suorittaessasi

Tärkeää istuen tehdyissä kiekkosarjojen sarjoituksissa: Kun liikutat ylävartaloa taaksepäin ja huojutat hieman, harjoittelet myös selkärangan ojentajaa (erector spinae). Pidä myös liikkeesi tasaisina ja hallittuina.

Selkävaivojen välttämiseksi harjoitusta ei saa koskaan tehdä raskailla painoilla. Ole erityisen varovainen siinä vaiheessa, kun pyöristät selkääsi.

Faktoja istumaannoususta: Tämä harjoitus on latissimus dorsi -lihaksen (leveä selkälihas), teres major -lihaksen (paksu ja hieman litteä lihas, joka istuu lapaluun alaosassa), posteriorisen deltoideuksen (lihas, joka muodostaa olkapään pyöristetyt ääriviivat), hauiksen ja brachialiksen (olkavarren lihas) eristysharjoitus, brachioradialis (kyynärvarren lihas) ja liikkeen lopussa, kun vedät lapaluita yhteen, trapezius (lihas, joka kulkee kallon takaosasta pystysuoraan alaspäin selkärangan molemmin puolin yhteen viimeisistä rintanikamista) ja rhomboideus (kaksi lihasta, jotka yhdistävät olkanivelen ja selkärangan).

Hyvät neuvot istuma-asennossa tapahtuviin kiekkosarjojen vetoihin: Voit tehdä tämän harjoituksen alakäden otteella, jotta voit eristää trapeziuksen alaosan (lihas, joka kulkee kallon takaosasta pystysuoraan alaspäin selkärangan molemmin puolin yhteen viimeisistä rintanikamista), rhomboideuksen (kaksi lihasta, jotka yhdistävät olkanivelen ja selkärangan) ja hauiksen.

Harjoitus voidaan suorittaa erilaisilla kahvoilla, jotka tarjoavat useita etuja.

Harjoitus voidaan suorittaa erilaisilla kahvoilla, jotka tarjoavat monia etuja.

Voit tehdä harjoituksen myös yli käden otteella eristääksesi deltoideuksen (leveän selkälihaksen) takaosan ja trapeziuksen (kallon takaosasta pystysuoraan selkärangan molemmin puolin yhteen viimeisistä rintanikamista) pienimmän osan.

Tämä harjoitus on sekä selkä-, olkapää- että käsivarsiharjoitus.

Tämä harjoitus on sekä selkä-, olkapää- että käsivarsiharjoitus.