Joulu on aivan nurkan takana, ja on melkein aika leipoa joululeivonnaisia - ja tietysti keskitymme terveellisiin jouluresepteihin.
Tässä ovat kriteerit terveellisten joululeivonnaisten tekemiselle:
- Käytä täysjyväjauhoja valkoisten, prosessoitujen jauhojen sijaan
- Ei saa käyttää puhdistettua sokeria
- Jätä valikoima keksejä eri ruokavaliorajoituksia varten (vegaani, gluteeniton, viljaton jne.)
- Näiden täytyy maistua fantastiselta!
Vehnäjauho on korvattu täysjyväjauholla, joka toimii todella hyvin leivonnaisissa. Puhdistetun sokerin sijaan on käytetty kookossokeria, jonka glykeeminen indeksi on alhaisempi kuin tavallisen valkoisen sokerin.
Rasvaa ei ole leikattu pois näistä kekseistä, koska ne tarvitsevat rasvaa saadakseen oikean rakenteen.
Täysjyväjauhoilla ja ilman puhdistettua sokeria nämä inkiväärikeksit ovat tänä jouluna terveellisempi vaihtoehto.
Kaikki nämä inkiväärikeksit ovat terveellisempi vaihtoehto.
Valmistelu: 30 minuuttia | Kypsennys: 8 minuuttia
Reseptistä valmistuu 36 keksiä.
Ainesosat
- 300 g täysjyväjauhoja
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl. leivinjauhe
- 1 tl jauhettua kanelia
- ½ tl jauhettuja neilikoita
- ¼ tl suolaa
- 170 g voita
- 200 g kookossokeria
- 1 muna
- 85 g melassia
- 50 g sokeria (taikinan pyörittämiseen)
Prosessi
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Sekoita kulhossa kuusi ensimmäistä ainesta (jauhot, inkivääri, leivinjauhe, kaneli, neilikka ja suola).
Kulhossa.
- Vatkaa toisessa kulhossa voi ja lisää sitten kookossokeri ja vatkaa, kunnes se on yhdistetty. Vatkaa joukkoon munat ja melassi. Lisää lopuksi jauhoseos ja sekoita seos vispilällä.
- Muotoile taikinasta pieniä palloja ja pyörittele ne sokerissa. Aseta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, ja aseta ne reilusti välein toisistaan. Paina niitä hieman, jotta ne litistyvät hieman.
- Paista 8-9 minuuttia tai kunnes pohja on vaaleanruskea. Anna niiden jäähtyä leivinpaperin päältä.
Iloa!
Ravintosisältö
Jakauma: 1 keksi