Käsipaino Romanian Deadlift

Tämä harjoitus treenaa pakaralihaksia - erityisesti pakaralihasta (gluteus maximus) - ja selkärankaa (erector spinae) (ryhmä lihaksia, jotka suoristavat ja kiertävät selkää). Lisäksi se on todella hyvä harjoitus reiden takaosan lihaksille (paitsi) reisilihaksen (biceps femoriksen lyhyt pää (reisilihas, joka sijaitsee takana tai takana ja joka taipuu vain polvinivelessä), jotta voit helpommin taivuttaa hieman polvia. Polvinivelen taivutuksen lisäksi reiden takaosan lihakset vastaavat lonkkanivelen ojentamisesta ja lantion kallistamisesta taaksepäin. Jos seisot kumartuneena, tämä tarkoittaa, että lihakset venyttävät ylävartaloasi ylöspäin, edellyttäen, että teet myös vatsalihasten ja selkärangan ojentajalihasten (ryhmä lihaksia, jotka suoristavat ja kiertävät selkää) isometrisen supistuksen.

Ohje käsipainon romanialaiseen kuolleen nostoon:

  1. Seiso niin, että jalkojesi välissä on hieman etäisyyttä
  2. Aseta käsipaino kumpaankin käteen ojennetulla otteella, kämmenet vartaloon päin
  3. Hengitä sisään ja taivuta lantiosta eteenpäin, kunnes ylävartalo on suunnilleen lattian suuntainen
  4. Seuraa, että selkäsi pysyy suorana
  5. Palaa alkuasentoon ja hengitä ulos

Huolellisuus käsipainon romanialaisessa kuolleen nostossa: Älä koskaan käytä raskaita painoja tässä harjoituksessa alaselän kuormituksen vuoksi.

Faktoja käsipainon romanialaisesta kuolmannostosta: Jos teet tätä harjoitusta säännöllisesti, vähennät loukkaantumisriskiäsi, kun teet raskaita kyykkyjä.

Tämän harjoituksen negatiivinen vaihe - kun taivut eteenpäin, mutta se on myös todella hyvä venyttämään reiden takaosan lihaksia.

Hyvät neuvot käsipainotteista romanialaista kuolmannostoa varten: Pitämällä jalat suorina, kun taivut lantiosta eteenpäin, pidennät reiden takaosan lihaksia. Näin voit tuntea paremmin, kuinka lihakset supistuvat (vetäytyvät yhteen), kun suoristat ylävartalosi takaisin ylös. Kun päätät taivuttaa polvista, kun taivutat lantiosta eteenpäin, rentoudut reiden takaosan lihaksista, jolloin eteenpäin taivutukset on helpompi suorittaa.

Tämä harjoitus on sekä jalka- että pakaraharjoitus.

Tämä harjoitus on sekä jalka- että pakaraharjoitus.