Kasvisquesadillat mustien papujen ja bataattien kanssa

Tämä on resepti parhaille terveellisille ja kasvissyöjille sopiville quesadilloille lounaaksi, päivälliseksi tai alkupalaksi. 

Quesadillat täynnä mustia papuja, bataattia, avokadoa ja juustoa - ja olemme melko varmoja, ettet tule kaipaamaan lihaa.

Jos haluat tehdä jotain terveellistä, herkullista ja vain 30 minuutissa valmistettavaa - nämä ovat quesadilloja. 

Tämä resepti sopii myös täydellisesti kasvisten hiippailuun maukkaalla tavalla. Ne sopivat erinomaisesti sekä lapsille että aikuisille. 

Kasvisruokaa sisältäviä quesadilloja

Ainesosat 

 • Makeat perunat
 • Avokado
 • Mustat pavut
 • Kasvikset valintasi mukaan (esim. paprika, maissi, porkkana jne.)
 • Tacomauste
 • Itä
 • Tortillat
 • Oliiviöljy
 • Voi 

Prosessi

Täytetty:

 1. Ensin sinun on saatava bataatti haltuun. Suosittelemme mikroaaltouunin käyttöä. Pistele bataattiin reikiä haarukalla. Kaada päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja kääri se keittiöpyyhkeeseen. Laita se mikroaaltouuniin 8 minuutiksi tai kunnes se on pehmeää ja mureaa. Kun bataatti on mikroaaltouunissa, voit valmistaa viimeisen täytteen (vihannekset).
 2. Kun olet valmistanut täytteen, leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. 
 3. Valmistele täyte paistinpannulla oliiviöljyssä, kunnes se on kypsää (noin 5 minuuttia). Lisää sitten mustat pavut ja mausteet ja keitä 2 minuuttia, kunnes kaikki on lämmennyt. Poista täyte pannulta suureen kulhoon. 

Quesadillojen muotoilu:

 1. Voita tortillan toiselle puolelle, jotta se saa väriä.
 2. Nosta muutama iso ruokalusikallinen bataattia ja levitä ne vastakkaiselle puolelle. Lisää sitten puolet avokadosta bataatin päälle (voit murskata sen halutessasi). 

Quesadillojen valmistus:

 1. Aseta tortilla voipuoli alaspäin pannulle, mahdollisesti samalle pannulle, jolla paistoit täytteen. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes tortilla on ruskea ja juusto sulanut.
 2. Taita quesadilla voileiväksi.
 3. Toista nämä vaiheet, kunnes kaikki quesadillat on täytetty ja paistettu. 
 4. Paloittele ne 2-4 osaan ja tarjoile ne kuumina lisukkeiden, kuten smetanan, guacamolen ja salsan kera.
 5. Hyvä.

Voila! Tässä on herkullinen ja helppo illallinen.

Emme suosittele pakastamista, kun ne on valmistettu ja koottu, koska avokadosta tulee outoa ja rakenteesta tulee huono. Vaihtoehtoisesti voit pakastaa täytteen ja lämmittää sen uudelleen, kun olet valmis käyttämään sitä. Tämä vähentää valmisteluaikaa, ja voit tehdä ison kattilan täytettä, jonka voit säästää toiseen kertaan. Täyte säilyy pakastimessa 1 kuukauden ajan.

Sinä päätät, millaisen täytteen haluat, ja jos et pidä mustista pavuista, voit käyttää muita tai jättää pavut kokonaan pois. Voit myös kokeilla parsakaalin ja muiden vihannesten lisäämistä. Vain mielikuvitus on rajana. 

Jos et ole kasvissyöjä, voit lisätä lihaa. Voit lisätä esimerkiksi jauhelihaa tai kanaa. 

Jos haluat tehdä tästä reseptistä vegaanisen, voit käyttää vegaanista juustoa ja vaihtoehtoja voille. Voit myös jättää juuston pois.