Kehon polttoaine

Viime vuosina siitä on tullut hyvin suosittu erilaisten ruokavalioiden kanssa, joissa on pysyttävä kaukana hiilihydraateista ja sen sijaan syödä proteiinipitoista ruokavaliota, kuten kivikautinen ruokavalio, Paleo, 80-20 ruokavalio jne. Runsaasti hiilihydraatteja sisältäviä elintarvikkeita ovat leipä, peruna, pasta, riisi ja sokeri.

Tosiasiassa hiilihydraateilla on tärkeä rooli elimistössäsi, sillä suurin osa elintärkeistä elimistäsi käyttää hiilihydraatteja polttoaineena ja verensokerin vakauttamiseen.

Kaikki elintärkeät elimet käyttävät hiilihydraatteja polttoaineenaan ja verensokerin vakauttamiseen.

Aivot

Hiilihydraatti on aivojen ja hermoston ainoa energianlähde. Jos aivot eivät saa riittävästi hiilihydraatteja, keskittymiskyky heikkenee, eivätkä aivot eivätkä hermosto pysty toimimaan optimaalisesti.

Sydän:

Sydämesi käyttää polttoaineena sekä rasvaa että hiilihydraatteja.

Lihakset:

Lihakset käyttävät myös hiilihydraatteja polttoaineena, ja ne ovat lihasten pääasiallinen energianlähde, erityisesti korkean intensiteetin liikunnan aikana. Lihakset käyttävät myös rasvaa energianlähteenä. On huomattava, että hiilihydraatti ja rasva ovat energianlähteitä, kun taas proteiini on lihasten rakennusaine.

Hiilihydraatti on siis elimistölle ja terveydelle välttämätöntä. Se on osa terveellistä ruokavaliota, jossa proteiinin ja rasvan välillä on etulyöntiasema. Muista syödä karkeat hiilihydraatit!