Klassiset juoksukysymykset

Me Apulsilla haluamme, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä tarjoamaamme asiakaspalveluun: emme ainoastaan pyri toimittamaan parhaita tuotteita parhaaseen hintaan, vaan pyrimme myös varmistamaan, että asiakas saa parhaan mahdollisen kokemuksen tehdessään ostoksia kanssamme. Siksi olemme aina käytettävissäsi, jos sinulla on koulutukseen liittyviä kysymyksiä. Sitten vastaamme kysymyksiisi parhaan kykymme mukaan. Tässä on pieni valikoima klassisia juoksukysymyksiä:

Milloin on parasta juosta?
Tutkimusten mukaan keho toimii parhaiten myöhään aamulla ja iltapäivällä, kun biologinen kello vuorotellen nostaa ja laskee kehon energiatasoja. Yleisesti ottaen ei kuitenkaan ole väliä, milloin juokset - kunhan juokset.

Onko juoksumatto yhtä hyvä kuin luonnossa juokseminen?
Juoksumattoharjoittelussa ei ole mitään vikaa. Jotta juoksumattoharjoittelustasi saat parhaan mahdollisen hyödyn, vaihda intensiteettiä vaihtelemalla hitaita ja nopeita harjoituksia ja vaihda juoksumaton kaltevuutta, jos mahdollista. Ja mittaa treenit minuutteina ja intensiteettinä kilometrien sijaan. Lyhyesti sanottuna juoksumatolla juoksemisesta saa yhtä paljon irti kuin ulkoilmassa.

Milloin minun pitäisi syödä?
Syö pari tuntia ennen harjoitusta ja valitse ruokia, jotka eivät aiheuta ilmavaivoja tai pahoinvointia. Esimerkiksi savustettu makrilli, kukkakaali ja kuivatut pavut ovat pintaa, kun taas ruisleipä ja hampurilaisruis, kaurapuuro maidon kanssa tai jogurtti myslin kanssa ovat loistavia vaihtoehtoja. Jos juokset pidempiä matkoja ja tarvitset juoksun ajaksi energiapiikin, voit syödä proteiinipatukan ennen juoksua. Proteiinipatukan energian vapautuminen kestää yleensä 30 minuuttia.

Pitäisikö minun juoda matkalla?
Ei tarvitse, ellet ole lähdössä pitkälle lenkille. Jos huomaat, että matkan varrella janottaa, voit ottaa vettä mukaan.

Onko juokseminen täydellä vatsalla epäterveellistä?
Ei, juokseminen täydellä vatsalla ei ole varsinaisesti epäterveellistä. Mutta se vaikuttaa juoksuusi. Suuri osa verestä, jota tarvitset työskentelevien lihasten hapenottoon, on sen sijaan kiireinen ruoan sulattamisessa. Siksi jalkasi tuntuvat usein raskailta. Vaarana on myös, että hyppivä juoksurytmi sekoittaa vatsan sisällön ja aiheuttaa pahoinvointia tai pahoinvointia.

Miksi se on niin vaikeaa?
Jos juokseminen on mielestäsi vaikeaa, painostat itseäsi luultavasti liikaa, sillä sen ei tarvitse olla. Jos sinulla on ongelmia juoksuohjelmasi kanssa, ota rohkeasti yhteyttä meihin, niin voimme yhdessä löytää sinulle sopivan harjoitusohjelman.

Ota yhteyttä:
Jos sinulla on kysyttävää tai jos haluat, että laadimme sinulle koulutusohjelman, olet aina tervetullut ottamaan meihin yhteyttä. Löydämme yhdessä sinulle parhaiten sopivan ohjelman, treenasitpa sitten 5 kilometrin tai maratonin juoksua varten.