Military Press

Sotilaspunnerrus on perusharjoitus, joka treenaa näitä lihaksia:

  • Deltoideuksen etu- ja keskiosa (lihas, joka muodostaa olkapään pyöristetyt ääriviivat)
  • Triceps
  • Pectoralis majorin ja pectoralis minorin yläosa (suuri ja pieni rintalihas)
  • Trapeziuksen yläosa (lihas, joka kulkee kallon takaosasta pystysuoraan alaspäin selkärangan kummallakin puolella yhteen viimeisistä rintanikamista)
  • Serratus anterior (lihas, joka on peräisin rintakehän 1.-8. kylkiluiden pinnalta)

Sotilaslehdistön opas:

  1. Seiso jalat hieman erillään
  2. Kahvaa käsipainosta yli käden otteella ja anna sen levätä rintakehän yläosassa
  3. Hengitä sisään ja työnnä tanko suoraan ylös
  4. Hengitä ulos, kun tanko on yläpuolella
  5. Toista harjoitus esim. 15x3

Tärkeää Military Pressissä: Varo, ettet heilauta selkääsi liikaa. Sekä selkäpainallus että sotilaspainallus kohdistavat paljon painetta kaularankaan, joten sinun on oltava hyvässä kunnossa ennen tämän harjoituksen tekemistä, eikä sinulla saa olla niskavaivoja. Nykyään on olemassa monia erinomaisia koneita, jotka eivät rasita niskaa niin paljon, joten on yksinkertaisesti mahdollista löytää hyviä vaihtoehtoja näille kahdelle perusharjoitukselle. 

Hyvät neuvot Military Pressiin: Jos haluat rasittaa deltoideuksen etuosaa (lihas, joka muodostaa olkapään pyöreät ääriviivat) hieman enemmän, voit sijoittaa kyynärpäät hieman eteenpäin. Jos haluat treenata deltalihaksen keskiosaa voimakkaammin, voit siirtää kyynärpäät hieman sivummalle.

Pieni ote, kyynärpäät eteenpäin: treenaa ensisijaisesti deltoideuksen etuosaa (lihas, joka muodostaa olkapään pyöreät ääriviivat) ja ison ja pienen rintalihaksen yläosaa (isot ja pienet luustolihakset, jotka yhdistävät selkärangan ja lapaluun)

Leveä ote, kyynärpäät sivulle: Treenaa pääasiassa etu- ja keskimmäistä deltalihasta (lihas, joka muodostaa olkapään pyöreät ääriviivat)

Tämä harjoitus on sekä olkapäiden, hauiksen että rintakehän harjoitus.