Miten naiset elävät pidempään

Yli puolet naisista, jotka kuolevat ennenaikaisesti syöpään ja sydänsairauksiin, olisi lähes varmasti voinut elää normaalin pitkän elämän noudattamalla vain neljää yksinkertaista maksasääntöä.

  1. Tupakointi kielletty
  2. Vakaa paino
  3. Säännöllinen liikunta
  4. Terveellinen ruokavalio, jossa on hyvin vähän punaista lihaa ja transrasvoja.

Yhdysvaltalainen tutkijaryhmä selittää elintapojen ja pitkäikäisyyden välisen suhteen huolelliseen tarkkailuun perustuen terveellisten tapojen tärkeyttä.
Tutkijat ovat lähes 80 000 34-59-vuotiasta naista tutkimalla tunnistaneet joitakin asioita, jotka vievät naiset ennenaikaiseen hautaan, ja erityisesti tupakka näyttää olevan ongelma.

Perusteena on tupakkatuotteet.

Tutkimusryhmä arvioi, että 28 tutkimusjakson aikana todetuista kuolemantapauksista olisi voitu välttää, jos naiset eivät olisi koskaan polttaneet.

Se muuttuu vielä paremmaksi, jos yhtälöön otetaan mukaan useampia tekijöitä. Koko 55 f kuolemantapauksista olisi voitu välttää, jos naiset olisivat tupakoinnin välttämisen lisäksi liikkuneet säännöllisesti, syöneet järkevästi ja pysyneet normaalipainossa.

Täällä apuls:ssa toivomme vilpittömästi, että nämä tosiasiat voivat antaa tupakoitsijalle tai kahdelle rohkeutta lopettaa tupakointi.

Lähde: British Medical Journal.

Kirjoitus: British Medical Journal.

Bonus: Pistaasipähkinät ovat hyvää sydänruokaa
Sydän hyötyy monista asioista, esimerkiksi pistaasipähkinöistä, paljastaa uusi yhdysvaltalainen tutkimus. Maukkailla vihreillä pähkinöillä on osoitettu olevan ainutlaatuinen kyky alentaa elimistön kolesterolitasoja.

Lähde: Science Daily, USA.

Kirjoitus: Science Daily, USA.