Optimoi terveytesi naurun avulla

Bloggaajalta: Henriette Laugesen

Huumori osoittaa sekä ylilyöntejä että vakavuutta. Lisäksi nauraminen takaa terveyden, niin fyysisen, psyykkisen kuin sosiaalisenkin. Kriisiaikoina on siis vain hyviä syitä löytää hymy. Huolet, toisin kuin nauru, eivät tee hyvää.

Valo poistaa huolet
Kun me ihmiset vedämme hymyileviä kumarruksia ja päästelemme kumisevia ääniä, olemme tekemisissä elämän ja sen mutkittelevan esteidenratkon kanssa. Huumori tarjoaa itse asiassa ulospääsyn huolille. Näin on todettu erään huumoritutkijan tutkimuksissa. Käytämme huumoria päästääksemme eroon sekä negatiivisista että positiivisista energioista, jotka kerääntyvät kehoon. Naurun kautta saamme helpotusta ja vapautumista siitä.

Mitä tapahtuu, kun nauramme
Huumorilla ja naurulla on myönteisiä vaikutuksia sekä kehoon että aivoihin. Huumoria ja naurua koskevissa tutkimuksissa erottuu erityisesti kolme asiaa. Kun nauramme, vapautuu suuria määriä immunoglobuliini-nimistä ainetta. Se vahvistaa immuunijärjestelmääsi ja toimii vasta-aineena elimistön infektioita vastaan. Nauru saa kehon vapauttamaan endorfiineja kehossa. Niillä on kipua lievittävä vaikutus kehoosi. Lisäksi ne antavat sinulle energiaa ja jättävät sinulle halun ja menestyksen tunteen. Viimeinen aine, jota keho vapauttaa, on serotoniini. Tätä ainetta on ilopillereissä. Se tekee sinut luonnostaan iloiseksi elämästä.

Huumori poistaa yksinäisyyttä
Yksinäisyys, huono itsetunto ja huumorintajun puute ovat toisiinsa liittyviä tekijöitä. Tutkimus osoittaa. Huumori viestii siitä, että haluat olla muiden kanssa. Se viestii muille, että olet avoin lähestymiselle ja suhteelle ja että haluat jakaa elämänilosi muiden kanssa. Kun naurat muiden kanssa, sosiaaliset suhteesi paranevat ja sinusta tulee terveempi. Ei siis ole mitään syytä olla päästämättä hyväntuulisuutta ja siihen liittyvää naurua valloilleen.