Pidä huolta itsestäsi punnerruksia tehdessäsi

Varo selustaasi:

Pitäkää vatsalihakset jännittyneinä (painakaa napa selkärankaa vasten) ja pitäkää selkäranka neutraalissa asennossa koko harjoituksen ajan, jotta selkään ei kohdistu turhaa rasitusta.

Oikea käsien asento:
Käsien sijoittamisella on suuri vaikutus punnerrukseen. Mitä leveämpi käden asento on, sitä enemmän lihaksia aktivoit selässäsi. Ja mitä kapeampi käsiasento, sitä eristetympi harjoitus. Mitä kapeampi käden asento on, sitä enemmän aktivoit tricepsisi.

Vapauta ranteesi:
Jos tunnet epämukavuutta tai kipua ranteissasi, kun painat kämmenesi lattiaa vasten, voit lievittää painetta asettamalla kaksi kevyttä käsipainoa lattialle ja pitämällä niistä kiinni sen sijaan.

Hengitä:
Hengitä sisään, kun taivutat käsiäsi ja liikut kohti lattiaa. Hengitä ulos, kun venytät käsiäsi ja työnnät itsesi takaisin ylös.

Ole kärsivällinen:
Älä pyydä kehoasi antamaan sinulle enemmän kuin mihin se on valmis. Se johtaa vain huolimattomuuteen. Jos olet täysin aloittelija, aloita 3-5 toistolla. Lisää sitten viikoittain, kunnes pystyt tekemään 3-5 sarjaa 12-15 toistoa. Sitten voit valita vaativamman punnerrusvariaation. Tee punnerruksia vähintään kaksi kertaa viikossa, jos todella haluat nähdä ja tuntea vaikutukset.