Pidä kehosi terveenä koko elämäsi ajan - Syö nuorempana

Jos sinusta tuntuu, että kehosi näyttää vanhemmalta kuin ikäsi, älä huoli. Saattaa olla aika päivittää syömis- ja nukkumistottumuksesi. Voit näyttää nuoremmalta kuin oikeasti olet, jos kohtelet kehoasi oikein.

Teoriassa suurin osa kehostamme on vain 7-10 vuotta vanha. Kehon muodostavat miljardit solut korvautuvat jatkuvasti. Osa soluista vaihtuu minuutin välein, osa tunnin välein ja osa kuukauden välein. Vanhimmat solumme, kuten luustossamme olevat solut, vaihdetaan 10 vuoden välein. Jos kehomme solut uusiutuvat jatkuvasti, saatamme ihmetellä, miksi kehomme vanhenee ikääntyessämme. Jos solut eivät ikääntyisi kuin korkeintaan 10 vuotta, meidän pitäisi näyttää nuorilta ja kauniilta koko elämämme ajan. Ja kukapa ei unelmoisi siitä, että iho olisi yhtä pehmeä kuin 10-vuotiaan lapsen?

Kannattaa valitettavasti kestää kauan ennen kuin tutkimus löytää lopullisen vastauksen siihen, miten voimme pysyä ikuisesti nuorina. Siihen asti meidän on hyväksyttävä, että kehomme ikääntyy luonnostaan, kun kykymme huonontaa ravinteiden aineenvaihduntaa kehossamme. Mitä vanhemmiksi tulemme, sitä huonommin pystymme käyttämään ravinteita, vitamiineja ja kivennäisaineita, joita saamme ruokavaliostamme.

Unelma ikuisesta nuoruudesta ei ehkä olekaan niin houkutteleva. Nuorelta ja raikkaalta näyttäminen on kuitenkin edelleen sekä toivottavaa että mahdollista useimmille meistä. On todellakin selvä ero sen välillä, onko meillä kuivat ja elottomat hiukset, lohkeilevat kynnet, kuiva, harmaa ja ehkä epäpuhdas iho ja ryppyjä, jotka kaikki saavat meidät näyttämään vanhemmilta ja väsyneemmiltä, vai kiiltävät ja terveet hiukset, vahvat kynnet ja pehmeä, kultainen iho, jotka saavat meidät näyttämään nuorilta ja raikkailta. Ja hyvä asia on se, että voimme tehdä paljon pitääkseen ulkonäkömme nuorekkaana ja kauniina.

Kollageeni
Kollageeni on aine, joka pitää kehon kasassa, ja sitä voidaan verrata eräänlaiseen liimaan. Kaikki sidekudoksemme koostuu kollageenista, myös iho, luukudos ja rusto. Iän myötä ihon kollageenipitoisuus vähenee ja se menettää kimmoisuuttaan. Kun ihon kollageeni vaurioituu, syntyy ryppyjä. Pienet rypyt silmien ympärillä ovat aina merkki siitä, että iho on vaurioitunut auringon, vääränlaisen ruoan, nesteiden puutteen ja liian vähäisen unen vaikutuksesta.

Taistelussa ryppyjä vastaan luonnollisia flavonoideja (pääasiassa kasvisruoissa esiintyviä luonnollisia aineita) sisältävä lisäravinne on hyvä apu. Yksi flavonoidien tärkeimmistä tehtävistä on suojata kollageenia, ja ne voivat auttaa hajonneen kollageenin uudelleenrakentamisessa. Flavonoidit ja C-vitamiini toimivat tiiviisti yhdessä, joten myös tästä lisäravinteesta on hyötyä. Jos haluat pitää ihostasi erityistä huolta, voi olla hyvä idea tehdä ihonpuhdistus joka ilta sekä käyttää hyvää päivä-, yö- ja silmänympärysvoidetta. Kosteuttava naamio noin kerran viikossa auttaa myös pitämään ihon raikkaana.

kaunis uni
Tämä sana on oikea, sillä voimme todella nukkua kauniisti. Kun nukumme yöllä, vapautamme melatoniinihormonia, joka toimii säätelyhormonina. Melatoniini auttaa alentamaan yölämpötilaa ja kehon toimintoja ja siten myös hidastamaan solujen ja elinten ikääntymisprosessia. Melatoniinin vaikutus ilmenee kuitenkin vain silloin, kun emme ole nauttineet nikotiinia, alkoholia ja suurta ateriaa ennen nukkumaanmenoa. 8 tunnin kauneusunet joka yö ovat tehokkaita taistelussa ryppyjä ja kehon hajoamista vastaan. 

Omega 3-6-9
Yleisesti ottaen on tärkeää saada riittävästi välttämättömiä rasvahappoja, joita on rasvaisessa kalassa tai kalaöljyissä, avokadossa, pähkinöissä ja manteleissa sekä kasviöljyissä. Välttämättömien rasvahappojen puute näkyy usein ihon ja nivelten kuivuutena. Kuiva, kova iho, joka halkeilee helposti, erityisesti käsissä, ja kuivat kynnet, jotka katkeilevat helposti, ovat merkki siitä, että et saa riittävästi rasvahappoja. Epäpuhdas iho, ekseema ja kovettumat ovat myös merkki elimistön rasvahappojen puutteesta. Jos et osaa syödä rasvahappoja sisältäviä elintarvikkeita, sinun kannattaa ottaa lisäravinteita öljyjen muodossa.

GLA
GLA on myös välttämätön rasvahappo, joka auttaa pitämään ihon sileänä ja kimmoisana. GLA toimii sisäisenä voiteena, joka pehmentää ihoa. GLA torjuu tulehduksia, ja sitä käytetään menestyksekkäästi myös iho-ongelmiin, kuten ekseemaan ja psoriaasiin. GLA uutetaan useimmiten koiranheinäpuusta, joka on paras GLA:n lähde. Kehomme tuottaa GLA:ta luonnostaan, mutta sen tuotantoa heikentävät muun muassa nikotiini, alkoholi, lääkkeet ja tyydyttyneet rasvat.

Liikuntaa ja raitista ilmaa
Yksi suurimmista lahjoista, jonka voit antaa itsellesi ja ulkonäöllesi, on päästä päivittäin raittiiseen ilmaan. 30-60 minuuttia reipasta kävelyä tai juoksua päivittäin hyödyttää sekä ihoa että kehoa. Lisäksi sinun pitäisi voimaharjoittelun viikoittain rakentaa ja ylläpitää lihasmassaa. Tämä onnistuu helposti kotiharjoittelulla. Jos kaipaat inspiraatiota koulutukseesi, olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä meihin Apulsiin.

Voimaharjoittelu kiinteyttää ihoa ja lihaksia sekä parantaa ryhtiä. Lihasmassa vähenee luonnostaan 25 ikävuodesta alkaen, kun ikää tulee lisää. Siksi on tärkeää, että harrastat liikuntaa koko elämäsi ajan lihasmassan ylläpitämiseksi.

Kupari
Kudoksesi kimmoisuus liittyy myös kupariin. Kun lihas- ja ihokudokset alkavat roikkua, se on merkki kuparin puutteesta. Silmäluomien roikkuminen, kasvojen ja poskien roikkuva iho sekä kaksoisleuka voidaan usein korjata kuparia lisäämällä. Sama pätee, jos sinulla on kuivat hiukset, jotka halkeilevat päistään. Myös suonikohjujen kaltaiset sairaudet ovat usein merkkejä kuparin puutteesta. Kun valtimoiden seinämien kollageenirakenne menettää kimmoisuutensa, ne jäykistyvät, ja tätä kutsutaan suonikohjuiksi. Kovia suonikohjuja voidaan pehmentää uudelleen ja palauttaa niiden kimmoisuus ottamalla kuparia. Hyviä kuparin lähteitä ovat maksa ja muut suolet. Osta kuitenkin aina luomumaksaa, sillä maksa on puhdistava elin ja sisältää siksi eläimen syömät jätteet.

Selenium
Jos olet innokas auringonpalvoja, sinun kannattaa varmistaa, että hankit seleenilisää. Seleeni on elintärkeä kivennäisaine ja erittäin voimakas antioksidantti, joka antaa soluille erittäin vahvan suojan ja suojaa yhdessä E-vitamiinin kanssa vapaiden radikaalien aiheuttamalta solujen tuhoutumiselta. Yksi seleenin tärkeimmistä tehtävistä on korjata vaurioitunutta DNA:ta. Tämä toiminto on erityisen tärkeä innokkaille auringonpalvojille, jotka ovat vaarassa saada ihovaurioita ja pahimmassa tapauksessa ihosyöpää. Seleenin puutteen oireita ovat muun muassa ruskeat maksaläiskät (ikäläiskät) iholla. Ruskeat läiskät ovat vaurioita, jotka syntyvät vapaiden radikaalien hyökätessä soluihin. Hyökkäys vaikuttaa ensin sisäelimiin, kuten sydämeen, aivoihin ja maksaan, ja näkyy myöhemmin niin sanottuina maksaläiskinä iholla. Hyviä seleenin lähteitä ovat kala ja äyriäiset.