Pysy rauhallisena ja elä pidempään

Pysy rauhallisena ja elä pidempään

Ihmiset, jotka ovat fyysisesti aktiivisia, rauhallisia ja harkitsevia sekä hyviä hallitsemaan jokapäiväistä elämäänsä, elävät pidempään kuin ne, joilla on vähemmän positiivinen persoonallisuus, jota vaivaa hermostuneisuus, viha tai ahdistus.

Kaikki nämä ihmiset elävät pidempään.

Tämä on tutkijoiden johtopäätös, joka perustuu amerikkalaisten miesten ja naisten 50-vuotiseen havainnointiin. Pyrkimys henkiseen vakauteen sekä tunnolliseen ja aktiiviseen elämäntapaan voi auttaa vähentämään sairauksien riskiä, lisäämään elämäntyytyväisyyttä ja mikä tärkeintä, lisäämään merkittävästi pitkäikäisyyttä.

Tutkimusta johtavat Yhdysvaltain kansallisen ikääntymisinstituutin tutkijat, jotka arvioivat persoonallisuuspiirteitä yhteensä 2459:llä yleisesti ottaen terveellä ihmisellä, jotka osallistuivat vuoden 1958 Baltimore Longitudinal Study of Aging -tutkimukseen.

Nämä tiedot, jotka kerättiin osallistujilta (jotka olivat tuolloin 17-98-vuotiaita), muodostivat perustan tiettyjen persoonallisuuden piirteiden ja niiden 943 osallistujan pitkäikäisyyden vertailulle, jotka kuolivat 50-vuotisen tutkimusjakson aikana.

Kaikki nämä tiedot kerättiin osallistujilta (jotka olivat tuolloin 17-98-vuotiaita).

Miehet ja naiset, jotka olivat keskimääräistä parempia muun muassa yleisen aktiivisuuden ja emotionaalisen vakauden suhteen, elivät tyypillisesti 2-3 vuotta pidempään kuin ne, jotka olivat keskimääräistä huonompia samoilla muuttujilla mitattuna.

Lähde: Psychosomatic Medicine