Tule paremmaksi juoksijaksi joogan avulla

Miksi jooga on niin hyvä juoksijoille? Jooga sopii parhaiten juoksemiseen, sillä se luo optimaalisen tasapainon kehon ja mielen välille. Vahvistat mieltäsi, parannat keskittymiskykyäsi ja voit voittaa vammat. Toipuminen on parempaa, olo on parempi ja sinusta tulee varmasti myös nopeampi ja tehokkaampi juoksija.

Monilla juoksijoilla on erilaisia voima- ja joustavuusongelmia, mikä ei ole mikään ihme, kun lihakset, nivelet, jänteet ja nivelsiteet saavat iskuja. Mutta siinä jooga voi onneksi auttaa. Jooga ja juoksu ovat yin ja yang. Ne eivät ole vastakkaisia voimia, vaan toisiaan täydentäviä vastakohtia, jotka ovat vuorovaikutuksessa suuremmassa kokonaisuudessa. 

Juoksu on intensiivistä sydänliikuntaa ja rasittaa kehoa

Jokaista "juoksuaskelta" kohti laskeudut noin 3 kertaa kehon painosi verran.

Kuinka monta askelta otat, on hyvin yksilöllistä, mutta voimme sanoa, että 10 000 askelta vastaa noin 6-7 kilometriä.

Kuinka monta askelta otat, on hyvin yksilöllistä.

10 000 askelta, jotka kuljetaan kolme kertaa kehon painon verran, on valtava rasitus keholle. Tämä voi aiheuttaa jäykkyyttä ja arkuutta kehossa ja valitettavasti myös johtaa loukkaantumiseen.

Fyysisesti käytät lihaksia juoksemiseen, mutta näitä lihaksia ohjaavat hermosto ja aivot. Tehokkaassa juoksussa ei aina ole kyse kunnosta, vaan yhtä paljon voimasta ja koordinaatiosta.

Vähennä ylikuormitusvammoja ja kehon kulumista tasapainoisen kehon avulla

Jooga harjoituksissa harjoitetaan suuria ja pieniä lihasryhmiä synergisesti erilaisten liikkeiden avulla, luoden kehoon tilaa venyttämällä lihaksia, mikä lopulta parantaa joustavuutta. Joogaharjoitukset vaativat keskittymistä ja koko kehon sitoutumista, mikä luo vahvan tasapainon päästä varpaisiin. 

Kun kehosi on tasapainossa, kulutat vähemmän energiaa ja jaksamisesi paranee.

Kehon fyysisten hyötyjen lisäksi se auttaa myös lisäämään henkistä keskittymistä. Koska juoksijat useimmiten harjoittelevat kivun kautta ja jättävät huomiotta kehon varoitussignaalit, jooga voi auttaa juoksijoita parantamaan fyysistä tietoisuuttaan. Jooga luo vahvemman kehotietoisuuden tunteen ja opettaa harjoittajille kehon kuuntelemisen taidon.

Jooga ja hengitysharjoitukset parantavat palautumista, mikä on tärkeää kilpailussa, rauhoittavat keskushermostoa ja antavat sinulle rauhallisuuden ja vapauden tunteen sekä kehossa että henkisesti. Jooga osoittaa hyvin epätasapainon, joka voi olla merkki vammasta. Esimerkiksi monet juoksijat valittavat polvikipua, mutta joogatunnilla he voivat kertoa, että kipu johtuu lonkan kireydestä tai epätasapainosta. 

Tässä on 3 harjoitusta, jotka voivat tehdä sinusta loukkaantumattoman, nopean ja ketterämmän. Voit tehdä optimaalisena venyttelynä seuraavat harjoitukset lenkin jälkeen:

Harjoitus 1: Seisova eteenpäin taivutus

Seiso niin, että jalkojesi välinen etäisyys on lonkan levyinen. Taivuta polvia niin pitkälle, että voit laittaa sormenpäät maahan. Anna pääsi roikkua. Vedä napa sisään ja ylös, sitten kietoudu sormien kanssa pakaroiden taakse niin, että lapaluusi kohtaavat selässäsi - siirrä kätesi pois häntäluusta ja ojenna kätesi ja käsivartesi kohti taivasta, ehkä hieman päätäsi pidemmälle, niin että hartioiden etuosa hakeutuu poispäin korvista.

Harjoitus 2: Juoksijan venytys (istuen)

Ojenna etujalka eteesi. Toinen polvi pysyy maassa. Etujalkaterän varpaat osoittavat ylöspäin, ja kantapäätä painetaan aktiivisesti maahan ja itseensä päin, jotta reisiluu tulee takaisin lonkkamaljaan - voit tuntea tämän aktiivisena venytyksenä ojennetun jalan takaosassa. Voit helposti taivuttaa etupolvea hieman, kunhan painat kantapäätä aktiivisesti alas ja sisään itseäsi kohti. Aseta sormenpäät maahan etujalkasi molemmin puolin. Pyöristä yläselkääsi ja anna pääsi roikkua katsoen maahan. Pidä venytystä 5-10 hengenvetoa sisään ja ulos.

Harjoitus 3: Makuuasennon hash-venytys

Mene selällesi jalat ojennettuina. Purista oikeaa polvea ja jätä vasen polvi maahan niin, että jalka on ylhäällä ja varpaat osoittavat ylöspäin. Uloshengityksellä ojenna oikea jalka ylös, taivuta jalkaterää ja levitä varpaat. Kiedo sormet yhteen oikean reiden takaosassa. Työnnä käsiäsi sisään kohti reittäsi niin paljon kuin aktiivisesti työnnät reittäsi poispäin käsiäsi kohti toista jalkaasi. Pidä venytystä 10 täyttä, tasaista hengitystä, kun rentoutat hartiat ja kasvot. Uloshengityksellä laske jalka alas yhdensuuntaiseen asentoon toisen jalan kanssa. Vaihda vastakkaiselle puolelle. 

Nämä harjoitukset on suunniteltu erityisesti juoksijoille. Koet kehossasi keveyden juostessasi, kun aloitat harjoitusten tekemisen. Samalla voit sanoa hyvästit jäykkyydelle ja sinusta tulee yleisesti ottaen onnellisempi juoksija.

Tee harjoitukset 2-3 kertaa viikossa juoksun jälkeen, kun keho on lämmin. Harjoitukset voi tehdä kuka tahansa juoksutasosta riippumatta. 

 

Toivomme, että voit käyttää harjoituksia vahvistamaan juoksuasi.