Ulkoiluharjoittelu - lue hyödyistä

Ulkoilmaharjoittelu on hienoa! Se tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja siitä on itse asiassa paljon hyötyä. 

Kaikenlainen fyysinen aktiivisuus antaa sinulle uutta energiaa, kun tunnet olosi uupuneeksi tai väsyneeksi, ja raitis ilma vain lisää vaikutusta. Vain 20 minuuttia ulkoilua voi virkistää kuin vahva kuppi kahvia.

Puutarhaa ei tarvitse edes olla, jotta voi treenata ulkona. Etsi puisto, urheilukenttä, nurmikkoalue - kaikki on mahdollista! Mutta tietysti puutarha on monille mieluisampi, koska se on lähellä kotia ja se on hieman yksityisempi.

Oulussa harjoittelun edut

On monia tieteellisiä syitä, miksi sinun pitäisi päästä heti vihreälle. Alla on lueteltu 6 ulkoliikunnan hyötyä.

#1 Ulkoliikunta parantaa mielialaa

Keho vapauttaa endorfiineja, kun harrastat liikuntaa. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että osallistujat olivat 50 prosenttia tyytyväisempiä, jos he harjoittelivat ulkona kuin kuntosalilla. Sen ei tarvitse olla pitkä lenkki puistossa, riittää 5-20 minuuttia liikuntaa viheralueella. Luonnossa liikkuminen parantaa sekä itsetuntoa että mielialaa. Raikas ilma ja lintujen ääni tekevät jotain mielialalle. 

#2 Luonto torjuu masennusta ja korkeaa verenpainetta

Viettää vain 30 minuuttia puistossa tai metsässä vähentää korkean verenpaineen riskiä 9 % ja masennuksen riskiä 7 %.
Juoksu tai kävely luonnossa tai kaupungin puistossa vaikuttaa välittömästi stressiin. Tuulen luonnolliset äänet puiden latvoissa, juoksukengät ruohikolla ja ohi kulkeva ympäristö vaikuttavat tasapainottavasti ja rauhoittavasti mieleen. 
Säännöllisellä liikunnalla on lisäksi stressiä vähentävä vaikutus.

#3 Saat vielä enemmän energiaa

Liike antaa uutta energiaa, kun tunnet olosi väsyneeksi, ja raikas ilma voi tehostaa tätä vaikutusta. Vain 20 minuuttia ulkona voi virkistää sinua kuin hyvä kuppi vahvaa kahvia. Monille on myös tuttua, että työpäivän aikana ulkoillaan 5-10 minuuttia raittiissa ilmassa, jotta pää puhdistuu ja energiaa saadaan.

#4 Se vahvistaa immuunijärjestelmää 

Tämä terveys on myös yksi hyvä syy treenata ulkona. Kun valitset raittiin ilman kuntosalijäsenyyden sijaan, vahvistat immuunijärjestelmääsi ja pidät samalla bakteerit loitolla. Aivan kuten päiväkotilapset tarttuvat toisiinsa, kun he viettävät suurimman osan ajastaan sisätiloissa ja ahtaasti pienessä tilassa, myös käsipainoissa, spinning-pyörissä ja pukuhuoneissa kylmävirukset leviävät. 

#5 Saat D-vitamiinia

Auringonvalo on luonnollinen D-vitamiinin lähteemme. D-vitamiinilla on tärkeä rooli luuston kehityksessä ja se vahvistaa immuunijärjestelmää. D-vitamiinia on pidetty terveyden, hyvinvoinnin ja terveyden ihmelääkkeenä. Syksyllä ja talvella, kun aurinko paistaa vähemmän tunteja ja vietämme vähemmän aikaa ulkona, kyse on siitä, että liikunnasta on paljon hyötyä, kun se tapahtuu valoisaan aikaan. 

#6 Ulkoilu lisää kalorienpolttoa

Tosiasiassa palat noin 5 % enemmän pakkasella. Tämä tarkoittaa noin 100-500 kaloria esimerkiksi tunnin juoksussa, riippuen kehon painosta. Juokseminen kuluttaa myös enemmän energiaa liikkumiseen ulkona kuin esimerkiksi juoksumatolla. 

Tehokkaita harjoituksia, joita voit tehdä ulkona

Mutta en voi kantaa juoksumattoa, spinning-pyörää tms. ulos? - Et voi, mutta on monia muita liikuntamuotoja, jotka ovat myös tehokkaita ja jotka voit helposti siirtää ulos. Juoksun, kävelyn ja pyöräilyn lisäksi voit tehdä näitä 4 tehokasta ja vaativaa harjoitusta:

#1 Kyykky - polvi - käsiveto

Alas kyykyssä, ylös polvella ja alas käsivarren ojennuksessa. Aloita uudestaan toisella jalalla.
Kurista vatsaa ja laske peppu kokonaan alas. Käytä tarvittaessa kuntokuminauhaa, jotta harjoituksesta tulee vielä kovempi ja tehokkaampi.
Jalkojen, pakaroiden ja keskivartalon jumppaaminen.

Kuormitetaan jalkoja, pakaroita ja keskivartaloa.

#2 Dips - triceps 

Käyttäkää askelmajakkaraa, penkkiä tai mitä tahansa, mitä teillä on käytettävissänne. Aseta sormet eteenpäin ja lantiosta ulospäin. Ojenna jalat kokonaan ja laske pakarat suoraan alas. Vaihtele toistoja siten, että ensin molemmat kantapäät ovat maassa, sitten oikea jalka nostettuna ja lopuksi vasen jalka nostettuna.
Työskentelee ensisijaisesti kolmijalkaisille.

#3 Sumo - hyppykyykyt

Hyppykyykkyjä vuorotellen kapeasta kyykystä ja leveästä kyykystä.
Jännitä keskivartaloasi ja rentouta hartiat. Käytä tarvittaessa harjoittelukuminauhaa tehdäksesi harjoituksesta entistäkin kovemman ja tehokkaamman.
Ramppaa reidet ja pakarat.

#4 Kettlebell lunges

Ota mukaan kettlebell Aloita seisominen kettlebellin ollessa suorassa käsivarressa. Ota pitkä askel eteenpäin yhdellä jalalla ja laske takapolvi maahan. Pidä käsipainoa oikeassa kädessäsi ja astu oikealla jalalla eteenpäin. Vuorottele oikealla ja vasemmalla.

Tämän harjoituksen avulla on paljon mahdollisuuksia tehokkaaseen treeniin ulkona, ja kun ulkona treenaamisesta on hyötyä, kannattaa lähteä liikkeelle!