Väsynyt olo

Saat 7-8 tuntia unta joka yö, mutta olet silti jatkuvassa väsymystilassa?

Kyllä.

Voit helposti olla superväsynyt ja täysin uupunut, vaikka nukkuisitkin tarpeeksi, tässä ovat yleisimmät väsymyksen syyt.

Kuivattu?

Vaikka et ehkä tunne janoa tai huonovointisuutta, saatat hyvinkin olla nestehukassa. Verenpaineesi laskee, kun et saa riittävästi nestettä, mikä tarkoittaa, että et saa riittävästi happea aivoihin, ja väsymys iskee sinuun kuin löisi pääsi seinään.

Juokaa riittävästi, mieluiten 5-7 isoa lasillista vettä päivässä ja mieluiten enemmän!

Kerrotaan, että juot riittävästi.

Vitamiinien puute

Saatko riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita ruokavaliostasi? Erityisesti magnesiumilla, raudalla ja D-vitamiinilla on tärkeä rooli vakaan verensokeritason ylläpitämisessä väsymyksen torjumiseksi. Magnesiumia ja rautaa saat pähkinöistä, siemenistä, lihasta ja vihanneksista. D-vitamiinia voi saada lyhyestä auringossa oleskelusta, joka on aivan ilmaista!

Alkoholi?

Alkoholi sopii hyvin rentoutumiseen, etenkin hektisen työpäivän jälkeen. Alkoholi kuitenkin häiritsee unirytmiäsi ja estää sinua vaipumasta unirytmisi syvään osaan, jolloin olet levoton. Joten vaikka nukkuisit, et kuitenkaan saa tarpeeksi unta.

Energiantarve

Syöttekö tarpeeksi ja kunnolla? Tarkoitatko kunnolla sitä, että annatko kehollesi optimaalista ruokaa, kuten vihanneksia, lihaa, kalaa, karkeaa leipää jne.? Huono ruokavalio, epäterveellinen ruoka, jossa on liikaa sokeria, rasvaista ruokaa jne., aiheuttaa sen, että elimistösi ei toimi optimaalisesti, ja se väsyttää sinua, hyvin väsyneeksi.

Pitkät päiväunet?

On todistettu, että jopa 30 minuutin tehotorkut voivat todella virkistää sinua. Mutta jos nukut yli 30 minuuttia, heräät todennäköisesti väsyneempänä kuin nukkuessasi.